Učinci hlađenja i zamrzavanja na kakvoću i mikrofloru mesa (CROSBI ID 442902)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Landeka, Zvonimir
Dobranić, Vesna ; Cvrtila, Željka
hrvatski
Učinci hlađenja i zamrzavanja na kakvoću i mikrofloru mesa
Hlađenje i zamrzavanje mesa kao metode konzerviranja imaju brojne prednosti u očuvanju svojstava kako mesa tako i proizvoda od mesa. Kakvoća na taj način konzerviranog mesa prvenstveno ovisi o brzini i temperaturi postupka hlađenja i zamrzavanja, te o veličini kristala leda koji nastaju tijekom zamrzavanja, njihovom položaju i veličini. Higijenska kakvoća ohlađenog i zamrznutog mesa ovisi o mikroflori sirovine, ali i o načinu i vremenu pohrane, načinu prijevoza i pravilnom čuvanju mesa u velikoprodajnim i maloprodajnim centrima.
meso, temperatura, zamrzavanje, mikroflora
nije evidentirano
engleski
Cooling and freezing effects on quality and microflora of the meat
nije evidentirano
meat, temperature, microflora
nije evidentirano
Podaci o izdanju
25
29.09.2020.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Veterinarski fakultet, Zagreb
Zagreb