Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Učinci hlađenja i zamrzavanja na kakvoću i mikrofloru mesa (CROSBI ID 442902)

Ocjenski rad | diplomski rad

Landeka, Zvonimir Učinci hlađenja i zamrzavanja na kakvoću i mikrofloru mesa / Dobranić, Vesna ; Cvrtila, Željka (mentor); Zagreb, Veterinarski fakultet, Zagreb, . 2020

Podaci o odgovornosti

Landeka, Zvonimir

Dobranić, Vesna ; Cvrtila, Željka

hrvatski

Učinci hlađenja i zamrzavanja na kakvoću i mikrofloru mesa

Hlađenje i zamrzavanje mesa kao metode konzerviranja imaju brojne prednosti u očuvanju svojstava kako mesa tako i proizvoda od mesa. Kakvoća na taj način konzerviranog mesa prvenstveno ovisi o brzini i temperaturi postupka hlađenja i zamrzavanja, te o veličini kristala leda koji nastaju tijekom zamrzavanja, njihovom položaju i veličini. Higijenska kakvoća ohlađenog i zamrznutog mesa ovisi o mikroflori sirovine, ali i o načinu i vremenu pohrane, načinu prijevoza i pravilnom čuvanju mesa u velikoprodajnim i maloprodajnim centrima.

meso, temperatura, zamrzavanje, mikroflora

nije evidentirano

engleski

Cooling and freezing effects on quality and microflora of the meat

nije evidentirano

meat, temperature, microflora

nije evidentirano

Podaci o izdanju

25

29.09.2020.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Veterinarski fakultet, Zagreb

Zagreb

Povezanost rada

nije evidentirano