Krem-proizvodi (CROSBI ID 442814)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Smiljanović, Martina
Ačkar, Đurđica
hrvatski
Krem-proizvodi
Cilj ovog završnog rada bio je opisati sirovine za industrijsku proizvodnju krem-proizvoda i sam postupak proizvodnje te istražiti novosti na području konditorske industrije. Krem-proizvodi su proizvodi dobiveni otapanjem masti iznad temperature taljenja uz dodatak emulgatora, šećera i mlijeka u prahu te drugih sirovina. Sirovine za proizvodnju krem-proizvoda podvrgavaju se procesima valcanja i končiranja kako bi se dobila željena krem-masa. Krem- proizvodi moraju biti mazivi, a u promet se mogu stavljati kao kakao krem-proizvod, mliječni krem- proizvod, lješnjak, badem, kikiriki ili sličan krem-proizvod i krem proizvod s dodacima.
krem-proizvod ; sirovine ; industrijska proizvodnja ; konditorska industrija
nije evidentirano
engleski
Sweet Spreads
nije evidentirano
sweet spread ; ingredients ; industrial process ; confectionary
nije evidentirano
Podaci o izdanju
36
22.07.2021.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Osijek