Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Krem-proizvodi (CROSBI ID 442814)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Smiljanović, Martina Krem-proizvodi / Ačkar, Đurđica (mentor); Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2021

Podaci o odgovornosti

Smiljanović, Martina

Ačkar, Đurđica

hrvatski

Krem-proizvodi

Cilj ovog završnog rada bio je opisati sirovine za industrijsku proizvodnju krem-proizvoda i sam postupak proizvodnje te istražiti novosti na području konditorske industrije. Krem-proizvodi su proizvodi dobiveni otapanjem masti iznad temperature taljenja uz dodatak emulgatora, šećera i mlijeka u prahu te drugih sirovina. Sirovine za proizvodnju krem-proizvoda podvrgavaju se procesima valcanja i končiranja kako bi se dobila željena krem-masa. Krem- proizvodi moraju biti mazivi, a u promet se mogu stavljati kao kakao krem-proizvod, mliječni krem- proizvod, lješnjak, badem, kikiriki ili sličan krem-proizvod i krem proizvod s dodacima.

krem-proizvod ; sirovine ; industrijska proizvodnja ; konditorska industrija

nije evidentirano

engleski

Sweet Spreads

nije evidentirano

sweet spread ; ingredients ; industrial process ; confectionary

nije evidentirano

Podaci o izdanju

36

22.07.2021.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija