Transformacija ljuske kokošjih jaja u proizvode dodane vrijednosti (CROSBI ID 70393)
Prilog u knjizi | izvorni znanstveni rad | domaća recenzija
Podaci o odgovornosti
Strelec, Ivica ; Ostojčić, Marta ; Budžaki, Sandra
hrvatski
Transformacija ljuske kokošjih jaja u proizvode dodane vrijednosti
Ljuska kokošjih jaja ostatak je prvenstveno poljoprivredne proizvodnje, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i obrta, ali isto tako i restorana i domaćinstava, koji s obzirom na kemijski sastav predstavlja nadasve vrijednu sirovinu za proizvodnju niza različitih proizvoda dodane vrijednosti. U ovom će se poglavlju zainteresirane upoznati sa svim aspektima vezanim uz mogućnost pretvorbe ljuske jaja u proizvode dodane vrijednosti, počevši s podacima o godišnje nastalim količinama, detaljnim kemijskim sastavom ljuske jaja i njenih pojedinih strukturnih dijelova, zakonskim aktima i podaktima koji reguliraju njenu oporabu/iskorištenje te višestrukim mogućnostima transformacije u paletu čitavog niza proizvoda dodane vrijednosti.
ljuska kokošjih jaja ; oporaba ; membrane jaja ; kalcificirani matriks ; visokovrijedni proteini
nije evidentirano
engleski
Transformation of chicken egg shells into value- added products
nije evidentirano
chicken egg shells ; reuse ; egg membranes ; calcified matrix ; high-value proteins
nije evidentirano
Podaci o prilogu
303-327.
objavljeno
Podaci o knjizi
Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije - Knjiga 3
Šubarić, Drago ; Miličević, Borislav
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ; Velečilište u Požegi
2021.
978-953-7005-74-0