Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Transformacija ljuske kokošjih jaja u proizvode dodane vrijednosti (CROSBI ID 70393)

Prilog u knjizi | izvorni znanstveni rad | domaća recenzija

Strelec, Ivica ; Ostojčić, Marta ; Budžaki, Sandra Transformacija ljuske kokošjih jaja u proizvode dodane vrijednosti // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije - Knjiga 3 / Šubarić, Drago ; Miličević, Borislav (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ; Velečilište u Požegi, 2021. str. 303-327

Podaci o odgovornosti

Strelec, Ivica ; Ostojčić, Marta ; Budžaki, Sandra

hrvatski

Transformacija ljuske kokošjih jaja u proizvode dodane vrijednosti

Ljuska kokošjih jaja ostatak je prvenstveno poljoprivredne proizvodnje, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i obrta, ali isto tako i restorana i domaćinstava, koji s obzirom na kemijski sastav predstavlja nadasve vrijednu sirovinu za proizvodnju niza različitih proizvoda dodane vrijednosti. U ovom će se poglavlju zainteresirane upoznati sa svim aspektima vezanim uz mogućnost pretvorbe ljuske jaja u proizvode dodane vrijednosti, počevši s podacima o godišnje nastalim količinama, detaljnim kemijskim sastavom ljuske jaja i njenih pojedinih strukturnih dijelova, zakonskim aktima i podaktima koji reguliraju njenu oporabu/iskorištenje te višestrukim mogućnostima transformacije u paletu čitavog niza proizvoda dodane vrijednosti.

ljuska kokošjih jaja ; oporaba ; membrane jaja ; kalcificirani matriks ; visokovrijedni proteini

nije evidentirano

engleski

Transformation of chicken egg shells into value- added products

nije evidentirano

chicken egg shells ; reuse ; egg membranes ; calcified matrix ; high-value proteins

nije evidentirano

Podaci o prilogu

303-327.

objavljeno

Podaci o knjizi

Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije - Knjiga 3

Šubarić, Drago ; Miličević, Borislav

Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ; Velečilište u Požegi

2021.

978-953-7005-74-0

Povezanost rada

Biotehnologija, Prehrambena tehnologija