Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 113736

Proizvodnja plastičnih i gumenih tvorevina u Hrvatskoj


Šercer, Mladen; Barić, Gordana
Proizvodnja plastičnih i gumenih tvorevina u Hrvatskoj // Svet polimera, 6 (2003), 1; 7-12 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)


Naslov
Proizvodnja plastičnih i gumenih tvorevina u Hrvatskoj
(Production of plastics and rubber parts in Republic of Croatia)

Autori
Šercer, Mladen ; Barić, Gordana

Izvornik
Svet polimera (1450-6734) 6 (2003), 1; 7-12

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, pregledni rad, znanstveni

Ključne riječi
Hrvatska plastičarska i gumarska industrija; proizvodnja polimernih materijala; preradba plastike i kaučuka; stanje opreme
(Croatian plastics and rubber industry; production of polymeric materials; processing of plastics and rubber; state of equippment)

Sažetak
Plastika i guma neodvojivi su dio današnjice, a svakodnevno se pronalaze nove mogućnosti njihove primjene. Hrvatska plastičarska i gumarska industrija, nekada važna industrijska grana, u velikoj je krizi. Broj poduzeća i zaposlenih, te obim proizvodnje bitno su smanjeni u posljednjih desetak godina. Kako se radi o grani koja u svijetu bilježi ne samo rast profita, već i rast broja zaposlenih bilo bi dobro pronaći način na koji bi taj trend zahvatio i Hrvatsku. U radu je, uz osnovne podatke o ovoj industrijskoj grani, prikazano sadašnje stanje na području preradbe plastike i kaučuka u Republici Hrvatskoj.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
StrojarstvoPOVEZANOST RADA


Projekt / tema
0120035

Ustanove
Fakultet strojarstva i brodogradnje, Zagreb