Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Uloga spektroskopije nuklearne magnetske rezonancije (NMR) u analizi hrane (CROSBI ID 442145)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Lastovčić, Maja Uloga spektroskopije nuklearne magnetske rezonancije (NMR) u analizi hrane / Barišić, Lidija (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2019

Podaci o odgovornosti

Lastovčić, Maja

Barišić, Lidija

hrvatski

Uloga spektroskopije nuklearne magnetske rezonancije (NMR) u analizi hrane

Kvalitativna i kvantitativna analiza hrane omogućuje prehrambenim tehnolozima plasiranje kvalitetnog, ujednačenog i ispravnog proizvoda na tržište. Razvoj industrijske proizvodnje hrane zahtijeva i razvoj analitičkih metoda za procjenu kvalitete namirnica. NMR-spektroskopija idealan je alat za takve analize jer je brza metoda, nedestruktivna prema analiziranom uzorku i jednostavna za korištenje. Magnetsko rezonancijsko oslikavanje (MRI) je metoda koja se zasniva na NMR i omogućuje praćenje promjena u strukturi namirnica kroz sve faze proizvodnje. Rezultati dobiveni pomoću ovih metoda izvor su informacija pomoću kojih se optimiziraju svi koraci u proizvodnji hrane.

Autentičnost ; Bioaktivne molekule ; Konzerviranje ; NMR-analiza hrane

nije evidentirano

engleski

Diverse application of nuclear magnetic resonance (NMR) in food analysis

nije evidentirano

Authenticity ; Bioactive molecules ; Preservation ; NMR analysis f food

nije evidentirano

Podaci o izdanju

28

09.09.2019.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Biotehnologija, Kemija