Proizvodnja voćnih rakija i likera (CROSBI ID 442046)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Prga, Ivana
Generalić Mekinić, Ivana
hrvatski
Proizvodnja voćnih rakija i likera
Voćne rakije su jedno od najraširenijih alkoholnih pića. Mogu se proizvesti od raznog voća, a tehnološki procesi koji uključuju postupak proizvodnje voćnih rakija su priprema sirovine, fermentacija i destilacija. Likeri su također jaka alkoholna pića koja se ovisno o tehnološkom postupku i vrsti sirovine dijele u više skupina, od kojih su jedna voćni likeri. Za proizvodnju likera je potreban voćni destilat u koji se potapa voće (maceracija) kako bi se liker aromatizirao. Cilj ovog rada bio je detaljno opisati sve jedinične procese tokom postupka proizvodnje voćnih likera, navesti potencijalne probleme koji se mogu javiti kao i moguća rješenja istih. Kako bi proizvod bio pogodan za tržište moraju se ispoštovati propisane zakonske norme, pa je rad popraćen i određenim pravilnicima.
voćni likeri, maceracija, voćne rakije, fermentacija, destilacija, jaka alkoholna pića
nije evidentirano
engleski
Production of Fruit Sprits and Liqueurs
nije evidentirano
fruit liqueurs, maceration, fruit spirits, fermentation, distillation, strong alcoholic beverages
nije evidentirano
Podaci o izdanju
28
09.07.2021.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu
Split