Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Proizvodnja voćnih rakija i likera (CROSBI ID 442046)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Prga, Ivana Proizvodnja voćnih rakija i likera / Generalić Mekinić, Ivana (mentor); Split, Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu, . 2021

Podaci o odgovornosti

Prga, Ivana

Generalić Mekinić, Ivana

hrvatski

Proizvodnja voćnih rakija i likera

Voćne rakije su jedno od najraširenijih alkoholnih pića. Mogu se proizvesti od raznog voća, a tehnološki procesi koji uključuju postupak proizvodnje voćnih rakija su priprema sirovine, fermentacija i destilacija. Likeri su također jaka alkoholna pića koja se ovisno o tehnološkom postupku i vrsti sirovine dijele u više skupina, od kojih su jedna voćni likeri. Za proizvodnju likera je potreban voćni destilat u koji se potapa voće (maceracija) kako bi se liker aromatizirao. Cilj ovog rada bio je detaljno opisati sve jedinične procese tokom postupka proizvodnje voćnih likera, navesti potencijalne probleme koji se mogu javiti kao i moguća rješenja istih. Kako bi proizvod bio pogodan za tržište moraju se ispoštovati propisane zakonske norme, pa je rad popraćen i određenim pravilnicima.

voćni likeri, maceracija, voćne rakije, fermentacija, destilacija, jaka alkoholna pića

nije evidentirano

engleski

Production of Fruit Sprits and Liqueurs

nije evidentirano

fruit liqueurs, maceration, fruit spirits, fermentation, distillation, strong alcoholic beverages

nije evidentirano

Podaci o izdanju

28

09.07.2021.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu

Split

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija