Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Biološki aktivne komponente u nusproizvodima prehrambene industrije (CROSBI ID 70277)

Prilog u knjizi | izvorni znanstveni rad | domaća recenzija

Jašić, Midhat ; Galali, Yaseen ; Šubarić, Drago ; Lončarić, Ante ; Jozinović, Antun ; Miličević, Borislav Biološki aktivne komponente u nusproizvodima prehrambene industrije // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije - Knjiga 3. / Šubarić, Drago ; Miličević, Borislav (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ; Velečilište u Požegi, 2021. str. 25-56

Podaci o odgovornosti

Jašić, Midhat ; Galali, Yaseen ; Šubarić, Drago ; Lončarić, Ante ; Jozinović, Antun ; Miličević, Borislav

hrvatski

Biološki aktivne komponente u nusproizvodima prehrambene industrije

Tijekom proizvodnje i prerade hrane često nastaju velike količine otpada i nusproizvoda u kojima su identificirane po zdravlje korisne biološki aktivne komponente. Cilj je ovoga rada dati pregled najčešćih biološki aktivnih komponenti prisutnih u različitim prehrambenim proizvodima kao i nusproizvodima koji zaostaju nakon prerade. Poglavlje opisuje biološki aktivne komponente iz nusproizvoda nastalih procesiranjem različitih prehrambenih proizvoda kao što su: mlijeko, jaja, meso, žitarice, voće i povrće, začinsko bilje, kava i čaj, med, šećer i aditivi. Predstavljeni su nutritivni i zdravstveni učinci bioaktivnih spojeva, kao i mogućnost da nusproizvodi prehrambene industrije postanu važna sirovina za razvoj dijetetskih proizvoda, dodataka prehrani i funkcionalne hrane, ali i mogućnost njihova iskorištenja u različitim drugim industrijama.

biološki aktivne komponente ; hrana ; nusproizvodi

nije evidentirano

engleski

Biologically active components in food industry by - products

nije evidentirano

biologically active components ; food ; by-products

nije evidentirano

Podaci o prilogu

25-56.

objavljeno

Podaci o knjizi

Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije - Knjiga 3.

Šubarić, Drago ; Miličević, Borislav

Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ; Velečilište u Požegi

2021.

978-953-7005-74-0

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija