Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Utjecaj alkoholne jakosti destilata na sadržaj ukupnih fenola u rakiji travarici (CROSBI ID 441717)

Ocjenski rad | diplomski rad

Sorić, Martina Utjecaj alkoholne jakosti destilata na sadržaj ukupnih fenola u rakiji travarici / Mihaljević Žulj, Marin (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2021

Podaci o odgovornosti

Sorić, Martina

Mihaljević Žulj, Marin

hrvatski

Utjecaj alkoholne jakosti destilata na sadržaj ukupnih fenola u rakiji travarici

Rakija travarica je jako alkoholno piće podrijetlom iz Hrvatske koje se dobiva dodavanjem aromatičnog i ljekovitog bilja u destilat. Cilj ovog diplomskog rada je prikazati utjecaj alkoholne jakosti destilata na sadržaj ukupnih fenola u rakiji travarici. Ukupni fenolni spojevi su se određivali na tri uzorka različite alkoholne jakosti (30 % vol., 50 % vol. i 69 % vol.). Destilat je dobiven dvostrukom destilacijom vina sorte 'Moslavec' (Vitis vinifera 'Moslavec'). U dobiveni destilat na postupak maceracije je dodano sedam vrsta aromatičnih i ljekovitih biljaka. Koncentracija ukupnih fenola određena je spektrofotometrijski pomoću Folin-Ciocalteu reagensa. Rezultati pokazuju da ne postoji signifikantna razlika među uzorcima, iako uzorci s višom alkoholnom jakosti (50 i 60 % vol.) pokazuju nešto više koncentracije ukupnih fenola.

rakija travarica, aromatično i ljekovito bilje, alkoholna jakost, ukupni fenolni spojevi

nije evidentirano

engleski

Influence on alcoholic strenght on the content of total phenols in travarica brandy

nije evidentirano

travarica brandy, aromatic and medical herbs, alcoholic strenght, total phenols

nije evidentirano

Podaci o izdanju

46

18.06.2021.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija