Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Kakvoća i svojstva crnih vina vinogorja Brač (CROSBI ID 441631)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Buljević, Nina Kakvoća i svojstva crnih vina vinogorja Brač / Jagatić Korenika, Ana-Marija (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2020

Podaci o odgovornosti

Buljević, Nina

Jagatić Korenika, Ana-Marija

hrvatski

Kakvoća i svojstva crnih vina vinogorja Brač

Cilj ovog završnog rada bio je odrediti kakvoću i svojstva crnih vina manjih proizvođača s područja Općine Postira, Vinogorja Brač, proizvedenih 2018. godine. Analizirano je jedanaest uzoraka, među kojima je sedam kupaža i četiri monosortna vina ´Plavac mali´. Osnovnom fizikalno-kemijskom analizom utvrđeni su parametri poput koncentracije alkohola, ukupne i hlapive kiselosti, slobodnog i ukupnog sumpornog dioksida, pH vrijednosti te ekstrakta, šećera i pepela. Određen je i udio ukupnih fenola i ukupnih antocijana te je provedeno senzorno ocjenjivanje vina.

crno vino, otok Brač, ´Plavac mali´, polifenoli, senzorna svojstva

nije evidentirano

engleski

Quality and properties of red wines from wine- growing hill Brač

nije evidentirano

red wine, Brač, Plavac mali, polyphenols, sensory properties

nije evidentirano

Podaci o izdanju

25

10.09.2020.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)