Kakvoća i svojstva crnih vina vinogorja Brač (CROSBI ID 441631)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Buljević, Nina
Jagatić Korenika, Ana-Marija
hrvatski
Kakvoća i svojstva crnih vina vinogorja Brač
Cilj ovog završnog rada bio je odrediti kakvoću i svojstva crnih vina manjih proizvođača s područja Općine Postira, Vinogorja Brač, proizvedenih 2018. godine. Analizirano je jedanaest uzoraka, među kojima je sedam kupaža i četiri monosortna vina ´Plavac mali´. Osnovnom fizikalno-kemijskom analizom utvrđeni su parametri poput koncentracije alkohola, ukupne i hlapive kiselosti, slobodnog i ukupnog sumpornog dioksida, pH vrijednosti te ekstrakta, šećera i pepela. Određen je i udio ukupnih fenola i ukupnih antocijana te je provedeno senzorno ocjenjivanje vina.
crno vino, otok Brač, ´Plavac mali´, polifenoli, senzorna svojstva
nije evidentirano
engleski
Quality and properties of red wines from wine- growing hill Brač
nije evidentirano
red wine, Brač, Plavac mali, polyphenols, sensory properties
nije evidentirano
Podaci o izdanju
25
10.09.2020.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb