Aromatizirana vina (CROSBI ID 441629)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Brkljačić, Marija
Jagatić Korenika, Ana-Marija
hrvatski
Aromatizirana vina
Aromatizirana vina proizvode se iz standardnih vina uz dodatak alkohola, šećera, kiselina i ekstrakta dobivenog maceracijom aromatičnih biljaka ili dijelova biljaka, najčešće pelina (Artemisia sp.). Najpoznatija aromatizirana vina su vermut, bermet i pelinkovac. Vermut je poznat kao aperitivno vino koje se prvenstveno priprema dodavanjem mješavine bilja i začina ili njihovog ekstrakta baznom vinu. Bermet je aromatizirano vino čiji su glavni sastojci crno vino, uz dodatak raznih aromatičnih biljaka i plodova poput sušenih smokava, rogača, pelina ili gorušice.
aromatizirana vina, bermet, pelinkovac, vermut
nije evidentirano
engleski
Aromatized wines
nije evidentirano
aromatized wines, bermet, bitter, vermouth
nije evidentirano
Podaci o izdanju
17
16.09.2020.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb