Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Aromatizirana vina (CROSBI ID 441629)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Brkljačić, Marija Aromatizirana vina / Jagatić Korenika, Ana-Marija (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2020

Podaci o odgovornosti

Brkljačić, Marija

Jagatić Korenika, Ana-Marija

hrvatski

Aromatizirana vina

Aromatizirana vina proizvode se iz standardnih vina uz dodatak alkohola, šećera, kiselina i ekstrakta dobivenog maceracijom aromatičnih biljaka ili dijelova biljaka, najčešće pelina (Artemisia sp.). Najpoznatija aromatizirana vina su vermut, bermet i pelinkovac. Vermut je poznat kao aperitivno vino koje se prvenstveno priprema dodavanjem mješavine bilja i začina ili njihovog ekstrakta baznom vinu. Bermet je aromatizirano vino čiji su glavni sastojci crno vino, uz dodatak raznih aromatičnih biljaka i plodova poput sušenih smokava, rogača, pelina ili gorušice.

aromatizirana vina, bermet, pelinkovac, vermut

nije evidentirano

engleski

Aromatized wines

nije evidentirano

aromatized wines, bermet, bitter, vermouth

nije evidentirano

Podaci o izdanju

17

16.09.2020.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)