Senzorna svojstva vina ´Žilavka´ Mostarskog vinogorja (CROSBI ID 441535)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Matić, Antonio
Jagatić Korenika, Ana-Marija
hrvatski
Senzorna svojstva vina ´Žilavka´ Mostarskog vinogorja
Rad se temelji na analizi senzornih i kemijskih svojstava vina ´Žilavka´ različitih proizvođača iz Mostarskog vinogorja, djela vinogradarske regije Hercegovina (BiH) te različitih godina berbe. Analizirano je ukupno 13 uzoraka vina ´Žilavka´ s tržišta, većinom iz posljednje redovne berbe (2019), ali i iz ostalih berbi (2018-2008) te različitih tehnologija proizvodnje. Provedena je senzorna analiza svojstava boje, mirisa i okusa upotrebom deskriptivne metode te analiza ukupnih fenola metodom spektrometrije. Rezultati korištenih metoda uz ostale poznate informacije o vinima, definirale su senzorne profile analiziranih vina te razlike između vina različitih godišta i tehnologija proizvodnje.
deskriptivna metoda, senzorna svojstva, ukupni fenoli, vino, ´Žilavka´
nije evidentirano
engleski
Sensory properties of Žilavka wines from Mostar wine-growing hill
nije evidentirano
descriptive method, sensory properties, total phenols, wine, Žilavka
nije evidentirano
Podaci o izdanju
41
25.09.2020.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb