Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Senzorna svojstva vina ´Žilavka´ Mostarskog vinogorja (CROSBI ID 441535)

Ocjenski rad | diplomski rad

Matić, Antonio Senzorna svojstva vina ´Žilavka´ Mostarskog vinogorja / Jagatić Korenika, Ana-Marija (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2020

Podaci o odgovornosti

Matić, Antonio

Jagatić Korenika, Ana-Marija

hrvatski

Senzorna svojstva vina ´Žilavka´ Mostarskog vinogorja

Rad se temelji na analizi senzornih i kemijskih svojstava vina ´Žilavka´ različitih proizvođača iz Mostarskog vinogorja, djela vinogradarske regije Hercegovina (BiH) te različitih godina berbe. Analizirano je ukupno 13 uzoraka vina ´Žilavka´ s tržišta, većinom iz posljednje redovne berbe (2019), ali i iz ostalih berbi (2018-2008) te različitih tehnologija proizvodnje. Provedena je senzorna analiza svojstava boje, mirisa i okusa upotrebom deskriptivne metode te analiza ukupnih fenola metodom spektrometrije. Rezultati korištenih metoda uz ostale poznate informacije o vinima, definirale su senzorne profile analiziranih vina te razlike između vina različitih godišta i tehnologija proizvodnje.

deskriptivna metoda, senzorna svojstva, ukupni fenoli, vino, ´Žilavka´

nije evidentirano

engleski

Sensory properties of Žilavka wines from Mostar wine-growing hill

nije evidentirano

descriptive method, sensory properties, total phenols, wine, Žilavka

nije evidentirano

Podaci o izdanju

41

25.09.2020.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)