Promjene polifenolnog sastava vina Portugizac tijekom dozrijevanja (CROSBI ID 441515)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Radić, Martina
Jagatić Korenika, Ana-Marija
hrvatski
Promjene polifenolnog sastava vina Portugizac tijekom dozrijevanja
Vino Portugizac se tradicionalno proizvodi na području Zagrebačke županije i konzumira kao mlado crno vino. Pojedini proizvođači i projekti vezani uz spomenutu sortu, sve više su usmjereni na nove pristupe u proizvodnji. Ovaj rad uspoređivati će sastav i kakvoću vina Portugizac redovne berbe od grožđa s loze na čiji je korijen aplicirana ektomikoriza i grožđa s loze koja nije tretirana. Uspoređivati će se polifenolni sastav vina uz pomoć tekućinske kromatografije visoke djelotvornosti (HPLC) nakon 3, 6 i 9 mjeseci dozrijevanja u boci.
dozrijevanje vina, mikoriza, polifenolni sastav, ´Portugizac´
nije evidentirano
engleski
Polyphenol profile changes of Portugieser wine during maturation
nije evidentirano
wine maturation, michorriza, polifenolic profile, Portugieser
nije evidentirano
Podaci o izdanju
39
22.09.2020.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb