Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Promjene polifenolnog sastava vina Portugizac tijekom dozrijevanja (CROSBI ID 441515)

Ocjenski rad | diplomski rad

Radić, Martina Promjene polifenolnog sastava vina Portugizac tijekom dozrijevanja / Jagatić Korenika, Ana-Marija (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2020

Podaci o odgovornosti

Radić, Martina

Jagatić Korenika, Ana-Marija

hrvatski

Promjene polifenolnog sastava vina Portugizac tijekom dozrijevanja

Vino Portugizac se tradicionalno proizvodi na području Zagrebačke županije i konzumira kao mlado crno vino. Pojedini proizvođači i projekti vezani uz spomenutu sortu, sve više su usmjereni na nove pristupe u proizvodnji. Ovaj rad uspoređivati će sastav i kakvoću vina Portugizac redovne berbe od grožđa s loze na čiji je korijen aplicirana ektomikoriza i grožđa s loze koja nije tretirana. Uspoređivati će se polifenolni sastav vina uz pomoć tekućinske kromatografije visoke djelotvornosti (HPLC) nakon 3, 6 i 9 mjeseci dozrijevanja u boci.

dozrijevanje vina, mikoriza, polifenolni sastav, ´Portugizac´

nije evidentirano

engleski

Polyphenol profile changes of Portugieser wine during maturation

nije evidentirano

wine maturation, michorriza, polifenolic profile, Portugieser

nije evidentirano

Podaci o izdanju

39

22.09.2020.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)