PERCEPCIJA I STAV STUDENATA ZDRAVSTVENOG VELEUČILIŠTA O PROBLEMATICI OTPADA OD HRANE (CROSBI ID 703766)
Prilog sa skupa u zborniku | ostalo | međunarodna recenzija
Podaci o odgovornosti
Kalambura, Sanja ; Jovičić, Nives ; Radovčić, Josipa
hrvatski
PERCEPCIJA I STAV STUDENATA ZDRAVSTVENOG VELEUČILIŠTA O PROBLEMATICI OTPADA OD HRANE
Neupitna je činjenica da rast ljudske populacije dovodi do porasta potrošnje, a time i posljedično stvaranju otpada. No postoje vrste otpada čije se nastajanje vrlo lako može spriječiti. Takva vrsta otpada je upravo otpad od hrane. Za potrebe rada provedeno je anketno istraživanje na uzorku ispitanika – studenta Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu te je analizom dobivenih odgovora utvrđeno nekoliko bitnih činjenica i doneseno nekoliko zaključaka. Većina ispitanika upoznata je s pojmom otpada od hrane i općenito otpadom te terminom gospodarenja otpadom. Prema dobivenim odgovorima većina ispitanika nastoji spriječiti gomilanje otpada u vlastitom domaćinstvu (oko 60 %) te je najveći udio otpada u kućanstvu ispitanika upravo onaj otpad od viška pripremljene hrane (oko 46 %). Brine činjenica da 20 % ispitanika nema stav o tome treba li unaprijediti sustav zbrinjavanja otpada, dok 30 % njih smatra da je bacanje hrane nebitno. Na kraju istraživanja velika većina ne pokazuje pretjerano velik interes za rješavanje problema koji su vezani za otpad.
otpad od hrane, ekosustavi, recikliranje, navike, spoznaje
nije evidentirano
engleski
STUDENT PERCEPTION AND ATTITUDE TOWARDS PROBLEMS AND HABITS ABOUT FOOD WASTE - UNIVERSITY OF APPLIED HEALTH SCIENCE
nije evidentirano
food waste, eco system, recycling, habits, knowledge
nije evidentirano
Podaci o prilogu
253-259.
2021.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Anita Štrkalj, Zoran Glavaš
Sisak: Udruga za promicanje cjelovitog pristupa okolišu
2623-677X
Podaci o skupu
2nd International Conference The Holistic Approach to Environment
predavanje
28.05.2021-28.05.2021
online