Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 112997

Kozje mlijeko: karakteristike i mogućnosti


Božanić, Rajka
Kozje mlijeko: karakteristike i mogućnosti // XXXV Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem ; Zbornik sažetaka
Lovran, Hrvatska, 2002. str. 22-22 (plenarno, nije recenziran, sažetak, pregledni)


Naslov
Kozje mlijeko: karakteristike i mogućnosti
(Goat's milk: characteristics and possibility)

Autori
Božanić, Rajka

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, pregledni

Izvornik
XXXV Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem ; Zbornik sažetaka / - , 2002, 22-22

Skup
XXXV Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem

Mjesto i datum
Lovran, Hrvatska, 13-15.11.2002

Vrsta sudjelovanja
Plenarno

Vrsta recenzije
Nije recenziran

Ključne riječi
kozje mlijeko; sastav; okus; zdravstvena vrijednost; proizvodi
(goat's milk; composition; taste; therapeutic values; products)

Sažetak
Kozjem mlijeku se danas pridaje sve veća pažnja. U odnosu na ostale vrste mlijeka, proizvodnja kozjeg mlijeka je u najvećem porastu. Iako je sastav kozjeg i kravljeg mlijeka u osnovi vrlo sličan, kozje mlijeko ima znatne dijetetske i terapijske prednosti. Nažalost, ono je puno slabije istraženo. Ovaj rad sadrži pregled glavnih sastojaka te broja somatskih stanica kozjeg mlijeka u usporedbi s kravljim. Poseban je naglasak na okusu i zdravstvenoj vrijednosti kozjeg mlijeka kao i na glavnim proizvodima od kozjeg mlijeka (sir i fermentirani napitci).

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekt / tema
0058005

Ustanove
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Rajka Božanić (autor)

Citiraj ovu publikaciju

Božanić, Rajka
Kozje mlijeko: karakteristike i mogućnosti // XXXV Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem ; Zbornik sažetaka
Lovran, Hrvatska, 2002. str. 22-22 (plenarno, nije recenziran, sažetak, pregledni)
Božanić, R. (2002) Kozje mlijeko: karakteristike i mogućnosti. U: XXXV Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem ; Zbornik sažetaka.
@article{article, author = {Bo\v{z}ani\'{c}, R.}, year = {2002}, pages = {22-22}, keywords = {goat and \#39, s milk, composition, taste, therapeutic values, products}, title = {Goat and \#39;s milk: characteristics and possibility}, keyword = {goat and \#39, s milk, composition, taste, therapeutic values, products}, publisherplace = {Lovran, Hrvatska} }