Utjecaj pektolitičih enzima na kemijski sastav destilata od dunje (CROSBI ID 441286)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Šimurina, Mia
Mihaljević Žulj, Marin
hrvatski
Utjecaj pektolitičih enzima na kemijski sastav destilata od dunje
Cilj ovog rada bio je odrediti utjecaj pektolitičkih enzima (Lallvin OE) na destilat od dunje. Pokus je postavljen i proveden u prostorima Agronomskog fakulteta. Utjecaj enzima praćen je u odnosu na standardnu proizvodnju, korištenjem dunja iste kakvoće , u istim uvjetima bez dodatka enzima. Nakon uspješno provedene fermentacije odrađena je destilacija. Provedena su mjerenja u svježoj voćnoj kaši dunje što uključuje pH vrijednost, šećer i ukupnu kiselost, te kemijske analize hlapljivih spojeva u dobivenom destilatu plinskom kromatografijom Rezultati su pokazali povećanu količinu metanola uzrokovanu djelovanjem enzima.
pektolitički enzimi, destilat dunje, metanol
nije evidentirano
engleski
Influence of pectolytic enzymes on the chemical composition of quince distillate
nije evidentirano
pectolytic enzymes, quince distillate, methanol
nije evidentirano
Podaci o izdanju
29
14.09.2020.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb