Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Utjecaj pektolitičih enzima na kemijski sastav destilata od dunje (CROSBI ID 441286)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Šimurina, Mia Utjecaj pektolitičih enzima na kemijski sastav destilata od dunje / Mihaljević Žulj, Marin (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2020

Podaci o odgovornosti

Šimurina, Mia

Mihaljević Žulj, Marin

hrvatski

Utjecaj pektolitičih enzima na kemijski sastav destilata od dunje

Cilj ovog rada bio je odrediti utjecaj pektolitičkih enzima (Lallvin OE) na destilat od dunje. Pokus je postavljen i proveden u prostorima Agronomskog fakulteta. Utjecaj enzima praćen je u odnosu na standardnu proizvodnju, korištenjem dunja iste kakvoće , u istim uvjetima bez dodatka enzima. Nakon uspješno provedene fermentacije odrađena je destilacija. Provedena su mjerenja u svježoj voćnoj kaši dunje što uključuje pH vrijednost, šećer i ukupnu kiselost, te kemijske analize hlapljivih spojeva u dobivenom destilatu plinskom kromatografijom Rezultati su pokazali povećanu količinu metanola uzrokovanu djelovanjem enzima.

pektolitički enzimi, destilat dunje, metanol

nije evidentirano

engleski

Influence of pectolytic enzymes on the chemical composition of quince distillate

nije evidentirano

pectolytic enzymes, quince distillate, methanol

nije evidentirano

Podaci o izdanju

29

14.09.2020.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija