Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Mogućnost proizvodnje vinskih destilata od autohtonih sorata vinove loze Hrvatskog primorja (CROSBI ID 441278)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Lovin Mrak, Tina Mogućnost proizvodnje vinskih destilata od autohtonih sorata vinove loze Hrvatskog primorja / Mihaljević Žulj, Marin (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2020

Podaci o odgovornosti

Lovin Mrak, Tina

Mihaljević Žulj, Marin

hrvatski

Mogućnost proizvodnje vinskih destilata od autohtonih sorata vinove loze Hrvatskog primorja

Hrvatsko primorje, područje bogato autohtonim sortama vinove loze, jest važna vinska regija bogate i duge povijesti. Iz te regije potječu sorte 'Verdić', 'Žlahtina', 'Brajkovac', 'Divjaka' te 'Mejsko belo' koje su potencijalno prikladne za proizvodnju rakija od vina te vinjaka. Iz navedenih sorata, dvostrukom destilacijom, dobiveni su vinski destilati. Dvostruka destilacija odvijala se pomoću jednostavnog destilacijskog uređaja uz odvajanje prvih frakcija destilata. Destilacije su se odvile u laboratorijskim prostorijama Agronomskog fakulteta, Zavod za vinogradarstvo i vinarstvo. Kemijskim analizama određena je alkoholna jakost, ukupna kiselost te količina estera u sirovom destilatu te srednjem toku što je, kasnije, uspoređeno. Nakon provedene evaluacije zaključak je kako su analizirane autohtone sorte vinove loze Hrvatskog primorja prikladne za proizvodnju vinskih destilata.

destilacija, kemijska analiza, vinski destilat, autohtone sorte

nije evidentirano

engleski

The possibility of production of wine distillates from autochthonous grapevine varieties from the "Hrvatsko primorje" region

nije evidentirano

distillation, chemical analysis, wine distillate, autochthonous varieties

nije evidentirano

Podaci o izdanju

27

31.08.2020.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija