Utjecaj maceracije na kvalitetu voćnog vina od aronije (Aronia melanocarpa) (CROSBI ID 441272)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Husić, Ana
Mihaljević Žulj, Marin
hrvatski
Utjecaj maceracije na kvalitetu voćnog vina od aronije (Aronia melanocarpa)
U proizvodnji vina, kada govorimo o voćnim vinima, posebno mjesto zauzima vino od aronije. Plodovi aronije pokazuju vrlo jak antioksidacijski kapacitet, čime je i sve veći interes u prehrambenoj industriji za proizvodima koji su dobiveni preradom plodova aronije. Vino od aronije dobiva se fermentacijom šećera prisutnog u soku ili masulju od svježih plodova aronije. Cilj ovog istraživanja je bio usporediti utjecaj maceracije masulja i brzu preradu plodova aronije na kvalitetu voćnog vina od aronije.
aronija, voćno vino, maceracija, brza prerada
nije evidentirano
engleski
The influence of maceration on chokeberry wine (Aronia melanocarpa)
nije evidentirano
Chokeberry, fruit wine, maceration, rapid processing
nije evidentirano
Podaci o izdanju
24
27.09.2019.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb