Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Utjecaj maceracije na kvalitetu voćnog vina od aronije (Aronia melanocarpa) (CROSBI ID 441272)

Ocjenski rad | diplomski rad

Husić, Ana Utjecaj maceracije na kvalitetu voćnog vina od aronije (Aronia melanocarpa) / Mihaljević Žulj, Marin (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2019

Podaci o odgovornosti

Husić, Ana

Mihaljević Žulj, Marin

hrvatski

Utjecaj maceracije na kvalitetu voćnog vina od aronije (Aronia melanocarpa)

U proizvodnji vina, kada govorimo o voćnim vinima, posebno mjesto zauzima vino od aronije. Plodovi aronije pokazuju vrlo jak antioksidacijski kapacitet, čime je i sve veći interes u prehrambenoj industriji za proizvodima koji su dobiveni preradom plodova aronije. Vino od aronije dobiva se fermentacijom šećera prisutnog u soku ili masulju od svježih plodova aronije. Cilj ovog istraživanja je bio usporediti utjecaj maceracije masulja i brzu preradu plodova aronije na kvalitetu voćnog vina od aronije.

aronija, voćno vino, maceracija, brza prerada

nije evidentirano

engleski

The influence of maceration on chokeberry wine (Aronia melanocarpa)

nije evidentirano

Chokeberry, fruit wine, maceration, rapid processing

nije evidentirano

Podaci o izdanju

24

27.09.2019.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija