Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Implementacija NFC tehnologije kod ekoambalaže za ekstra djevičansko maslinovo ulje (CROSBI ID 441212)

Ocjenski rad | diplomski rad

Vidulin, Lina Implementacija NFC tehnologije kod ekoambalaže za ekstra djevičansko maslinovo ulje / Bolanča Mirković, Ivana (mentor); Vukoje, Marina (neposredni voditelj). Zagreb, Grafički fakultet, Zagreb, . 2021

Podaci o odgovornosti

Vidulin, Lina

Bolanča Mirković, Ivana

Vukoje, Marina

hrvatski

Implementacija NFC tehnologije kod ekoambalaže za ekstra djevičansko maslinovo ulje

Razvojem tehnologije i potrebom da se informacije prenose brže i učinkovitije razvijena je bežična NFC tehnologija. Near Field Communication čipovi su pasivni uređaji bez vlastitog napajanja te ovise o aktivnom uređaju koji ga aktivira ulaskom u domet čipa. Jednom kada se čip aktivira, može sinkronizirati i slati podatke radio frekvencijom od 13.56 MHz. S obzirom da ljudi već svakodnevno koriste poznate sustave poput Apple Pay-a, beskontaktnog plaćanja, ili kontrole pristupa - NFC tehnologija kreće se u smjeru šire svijesti i uporabe. Može se reći kako se u budućnosti očekuju raznolika, povezana rješenja s implementiranim NFC-om, posebice kada je sve veća potreba za beskontaktnom tehnologijom, za uravnoteženjem prirodnog balansa, te smanjenjem prekomjernog otpada.

NFC tehnologija, eko ambalaža, pametna ambalaža, maslinovo ulje

nije evidentirano

engleski

Implementation of NFC technology in eco packaging for extra virgin olive oil

nije evidentirano

NFC technology, eco-packaging, smart packaging, olive oil

nije evidentirano

Podaci o izdanju

45

28.01.2021.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Sveučilište u Zagrebu Grafički fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Grafička tehnologija