Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Utjecaj sorte lješnjaka na iskorištenje ulja prešanjem pužnom prešom KOMET CA 59 G (CROSBI ID 294669)

Prilog u časopisu | stručni rad | domaća recenzija

Jakobović, Mario ; Šnajder, Ivica ; Soldo, Tomislav ; Moslavac, Tihomir ; Kovačević, Juraj ; Del Vechio, Jasna Utjecaj sorte lješnjaka na iskorištenje ulja prešanjem pužnom prešom KOMET CA 59 G // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 22 (2020), 6; 484-490. doi: 10.31727/m.22.6.1

Podaci o odgovornosti

Jakobović, Mario ; Šnajder, Ivica ; Soldo, Tomislav ; Moslavac, Tihomir ; Kovačević, Juraj ; Del Vechio, Jasna

hrvatski

Utjecaj sorte lješnjaka na iskorištenje ulja prešanjem pužnom prešom KOMET CA 59 G

Cilj rada bio je istražiti postoji li utjecaj sorte lješnjaka na dobivenu količinu hladno prešanog ulja. Istraživanje je vršeno na tri različite sorte: Lambert, Rimski okrugli i Istarski duguljasti. Prešanje je izvedeno pužnom prešom u laboratoriju pri istim parametrima. Prešanjem jezgre lješnjaka dobiveno je ulje s krutim česticama mutnoće i pogača. Najgrublje čestice izdvojene su pretakanjem ulja neposredno nakon prešanja te je ulje ostavljeno da se taloži prirodnim putem 7 dana. Nakon završnih mjerenja rezultati su pokazali da postoje razlike u količini hladno prešanog ulja između ovih triju sorti.

lješnjak ; hladno prešano ulje ; sorte lješnjaka

nije evidentirano

engleski

The influence of the hazelnut variety on the usage of oil pressed vith a screw press COMET CA 59 G

nije evidentirano

hazelnut ; cold pressed oil ; hazelnut varieties

nije evidentirano

Podaci o izdanju

22 (6)

2020.

484-490

objavljeno

1332-0025

1848-8323

10.31727/m.22.6.1

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija

Poveznice