Kemijski i mineralni sastav plodova mirte (Myrtus communis L.) (CROSBI ID 294456)
Prilog u časopisu | stručni rad | domaća recenzija
Podaci o odgovornosti
Duralija, Boris ; Lozica, Ela ; Mikulec, Nataša ; Maslov Bandić, Luna ; Voća, Sandra
hrvatski
Kemijski i mineralni sastav plodova mirte (Myrtus communis L.)
Mirta (Myrtus communis L.) je tipična samonikla voćna vrsta mediteranske flore, čije plodove već stoljećima lokalno stanovništvo koristi u prehrani i narodnoj medicini. Plodovi mirte najčešće se koriste u prerađevinama, kao što su marmelade, džemovi, vina i likeri, a danas su takvi proizvodi i plodovi samoniklog voća sve više u upotrebi zbog velike zainteresiranosti potrošača za konzumacijom prirodnih proizvoda. U radu je prikazan osnovni opis ove samonikle voćne vrste kao i pregled dosadašnjih istraživanja kemijskog i mineralnog sastava plodova.
kemijski sastav, mineralni sastav, mirta, mikroelementi, makroelementi
nije evidentirano
engleski
Kemijski i mineralni sastav plodova mirte (Myrtus communis L.)
nije evidentirano
chemical composition, mineral composition, myrtle, microelements, macroelements
nije evidentirano