Utjecaj ekstrakta tropa grožđa sorte Cabernet Sauvignon na kvalitetu čajnog peciva (CROSBI ID 440943)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Vidakušić, Valentin
Koceva Komlenić, Daliborka ; Lukinac Čačić, Jasmina
hrvatski
Utjecaj ekstrakta tropa grožđa sorte Cabernet Sauvignon na kvalitetu čajnog peciva
Grožđe je bogato polifenolnim spojevima koji imaju pozitivan učinak za naš organizam. Budućnost i cilj svake prehrambene industrije je imati što manje otpada i pri tome imati veću zaradu. Ovaj diplomski rad je baziran na otpadu vinske industrije, odnosno tropu grožđa. U laboratorijskim uvjetima su izrađena čajna peciva prema metodi AACC 10-50.05 uz korištenje tropa grožđa Cabernet Sauvignon. U ovome je radu praćena boja, visina, volumen, specifični volumen, teksture. Kao rezultat praćenja prethodno navedenih parametara, zaključeno je da se povećanjem ujela tropa grožđa smanjuje se svjetlina čajnog peciva. Također dodavanjem veće količine tropa grožđa smanjuje se volumen i specifični volumen čajnog peciva. Najbolje ocjenjeni uzorci u senzorskoj analizi bili su uzorci koji sadržavaju enkapsulate tropa grožđa
prehrambena industrija ; proizvodni ostatak ; trop grožđa ; čajno pecivo ; ekstarkcija
Ana Šušak (pomoć pri izradi)
engleski
Influence of Cabernet Sauvignon Grape Pomace Extract on the Quality of Cookies
nije evidentirano
food industry ; waste ; grape pomace ; cookies ; extraction
nije evidentirano
Podaci o izdanju
47
21.04.2021.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Osijek