Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Utjecaj ekstrakta tropa grožđa sorte Cabernet Sauvignon na kvalitetu čajnog peciva (CROSBI ID 440943)

Ocjenski rad | diplomski rad

Vidakušić, Valentin Utjecaj ekstrakta tropa grožđa sorte Cabernet Sauvignon na kvalitetu čajnog peciva / Koceva Komlenić, Daliborka ; Lukinac Čačić, Jasmina (mentor); Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2021

Podaci o odgovornosti

Vidakušić, Valentin

Koceva Komlenić, Daliborka ; Lukinac Čačić, Jasmina

hrvatski

Utjecaj ekstrakta tropa grožđa sorte Cabernet Sauvignon na kvalitetu čajnog peciva

Grožđe je bogato polifenolnim spojevima koji imaju pozitivan učinak za naš organizam. Budućnost i cilj svake prehrambene industrije je imati što manje otpada i pri tome imati veću zaradu. Ovaj diplomski rad je baziran na otpadu vinske industrije, odnosno tropu grožđa. U laboratorijskim uvjetima su izrađena čajna peciva prema metodi AACC 10-50.05 uz korištenje tropa grožđa Cabernet Sauvignon. U ovome je radu praćena boja, visina, volumen, specifični volumen, teksture. Kao rezultat praćenja prethodno navedenih parametara, zaključeno je da se povećanjem ujela tropa grožđa smanjuje se svjetlina čajnog peciva. Također dodavanjem veće količine tropa grožđa smanjuje se volumen i specifični volumen čajnog peciva. Najbolje ocjenjeni uzorci u senzorskoj analizi bili su uzorci koji sadržavaju enkapsulate tropa grožđa

prehrambena industrija ; proizvodni ostatak ; trop grožđa ; čajno pecivo ; ekstarkcija

Ana Šušak (pomoć pri izradi)

engleski

Influence of Cabernet Sauvignon Grape Pomace Extract on the Quality of Cookies

nije evidentirano

food industry ; waste ; grape pomace ; cookies ; extraction

nije evidentirano

Podaci o izdanju

47

21.04.2021.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija