HIGH GRAVITY BREWING POSTUPAK PROIZVODNJE PIVA I NJEGOVA PRIMJENA U SUVREMENOJ INDUSTRIJSKOJ PROIZVODNJI LAGER PIVA (CROSBI ID 440925)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Petrović, Ozren
Blažić, Marijana
hrvatski
HIGH GRAVITY BREWING POSTUPAK PROIZVODNJE PIVA I NJEGOVA PRIMJENA U SUVREMENOJ INDUSTRIJSKOJ PROIZVODNJI LAGER PIVA
Tema ovog rada je High gravity brewing postupak proizvodnje piva i njegova primjena u suvremenoj pivarskoj industriji lager piva. To je nova metoda koja se zadnjih godina učestalo primjenjuje u velikim svjetskim pivovarama, kako bi unatoč svojim ograničenim kapacitetima mogle proizvesti više piva uz postojeće skladišne i proizvodne kapacitetne mogućnosti. Kako je to jeftinija varijanta od ulaganja u novu suvremenu opremu kao što su golemi CKF-ovi (cilindrično-konusni fermentori) kako bi se na taj način povećala proizvodnja mogućnošću provođenja fermentacije odnosno odležavanja u dodatnim CKF fermentorima. Sam High gravity brewing postupak je složen i sastoji se od više faza kao i klasičan postupak proizvodnje piva, te je kao takav i razmotren u ovome radu. Dat je teorijski pregled high gravity brewing postupka kao i eksperimentalni podaci u vidu mjerenja koje operateri svakodnevno provode u pojedinim fazama procesa proizvodnje lager piva navedenim postupkom. Na kraju rada bit će navedena rasprava vezana za dobivene podatke u praksi kao i na kraju iz svega toga izveden zaključak.
cilindrično-konusni fermentori (CKF) ; ekstrakt ; high gravity brewing ; lager pivo ; proizvodnja
nije evidentirano
engleski
HIGH GRAVITY BREWING BEER PRODUCTION PROCEDURE AND ITS APPLICATION IN MODERN INDUSTRIAL LAGER BEER PRODUCTION
nije evidentirano
cilindric-cone tanks (CCT) ; extract ; high gravity brewing ; lager beer ; producing
nije evidentirano
Podaci o izdanju
53
21.12.2015.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Veleučilište u Karlovcu
Karlovac