Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Utjecaj defolijacije na kemijski sastav grožđa sorte 'Graševina' u uvjetima vinogorja Slavonski Brod (CROSBI ID 440884)

Ocjenski rad | diplomski rad

Madžar, Lucija Utjecaj defolijacije na kemijski sastav grožđa sorte 'Graševina' u uvjetima vinogorja Slavonski Brod / Andabaka, Željko (mentor); Šikuten, Iva (neposredni voditelj). Zagreb, Agronomski fakultet, . 2020

Podaci o odgovornosti

Madžar, Lucija

Andabaka, Željko

Šikuten, Iva

hrvatski

Utjecaj defolijacije na kemijski sastav grožđa sorte 'Graševina' u uvjetima vinogorja Slavonski Brod

Defolijacija je jedan od zahvata zelene rezidbe u kojem se vrši prorjeđivanje ili potpuno uklanjanje lisne mase u zoni grožđa. Ako se djelomična defolijacija provodi u fenofazi cvatnje vinove loze smatra se ranom dok se defolijacija u fenofazi šare smatra kasnom defolijacijom. Međutim, vrijeme provođenja zahvata defolijacije se još uvijek aktivno istražuje. U ovome radu je bio cilj istražiti utjecaj djelomične defolijacije provedene u tri različite varijante (jedna varijanta predstavlja bazalnu defolijaciju u fenofazi zametanja boba, druga bazalnu početkom šare, te treća defolijaciju iznad zone grozda također početkom šare) na kemijski sastav grožđa sorte 'Graševina' u podregiji Slavonija. Defolijacija u vrijeme zametanja boba imala je najveći sadržaj šećera dok je defolijacija u fenofazi šare iznad zone grožđa imala najviše mase grozda, peteljkovine i boba, koncentraciju kiselina te smanjeni sadržaj šećera.

djelomična defolijacija ; 'Graševina' ; kemijski sastav ; fenofaze

nije evidentirano

engleski

Influence of partial defoliation on the chemical composition of grapes of the Graševina variety (Vitis vinifera L.)

nije evidentirano

defoliaton ; Graševina ; chemical composition ; phenophase

nije evidentirano

Podaci o izdanju

34

30.09.2020.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)