Organsko (ekološko) svinjogojstvo (CROSBI ID 748528)
Autorska knjiga | udžbenik | međunarodna recenzija
• Obrazovni materijal (visoko obrazovanje )
Podaci o odgovornosti
Senčić, Đuro ; Samac, Danijela
hrvatski
Organsko (ekološko) svinjogojstvo
Organski (ekološki) uzgoj biljaka i životinja danas je opći trend u svijetu. Odgovor je to na konvencionalni (industrijski) način proizvodnje koji ima puno zastranjenja (zagađenje okoliša, smanjenje biološkog diverziteta, "nezdrava" hrana, ugrožena dobrobit životinja i dr.). Ova knjiga (sveučilišni udžbenik) namijenjena je studentima poslijediplomskoga specijalističkog studija "Svinjogojstvo" za istoimeni modul, ali i diplomskoga sveučilišnog studija "Ekološka poljoprivreda" za modul "Ekološka zootehnika" na fakultetu agrobiotehničkih znanosti u Osijeku. Knjiga ima sljedeća poglavlja: Uvod, Genotipovi svinja za organsku proizvodnju, Metode, uzgoj i selekcija svinja u organskoj proizvodnji, Tehnologija organskog uzgoja svinja, Zaštita zdravlja svinja u organskoj proizvodnji, Zakonske odredbe u organskoj proizvodnji, Kvaliteta organskoga svinjskog mesa, Ekološko zbrinjavanje svinjskoga gnoja i Literatura. Knjigu mogu koristiti i druga Učilišta te poljoprivredni proizvođaći organske svinjetine.
Organsko svinjogojstvo ; ekološko svinjogojstvo
nije evidentirano
engleski
Organic pig farming
nije evidentirano
Organic pig farming
nije evidentirano
Podaci o izdanju
Osijek: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
2021.
978-953-7871-92-5
93
objavljeno