Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Ocjena pivarske kakvoće sorte ječma Pivarac iz žetve 2017. (CROSBI ID 440801)

Ocjenski rad | diplomski rad

Igor Havlik Ocjena pivarske kakvoće sorte ječma Pivarac iz žetve 2017. / Krstanović, Vinko (mentor); Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2019

Podaci o odgovornosti

Igor Havlik

Krstanović, Vinko

hrvatski

Ocjena pivarske kakvoće sorte ječma Pivarac iz žetve 2017.

U radu je istraživana sladarska kakvoća jarog, dvorednog ječma Pivarac iz žetve 2017. Ječam je prethodnim postupkom mikroslađenja preved u slad, a zatim kongresnom metodom ukomljavanja od slada je dobivena sladovina. Ustanovljeni su polazni pokazatelji kakvoće te pokazatelji gotovog slada. Cilj ovog rada bio je na temelju dobivenih rezultata ocijeniti sladarsku kakvoću ječma Pivarac usporedbom rezultata s dostupnim podacima u znanstveno-stručnoj literaturi. Na temelju rezultata ocijenjena je podobnost sorte Pivarac za proizvodnju piva. Rezultati pokazuju kako sorta Pivarac zadovoljava vrijednosti za masu 1000 zrna, friabilnost, staklavost, udio β- glukana, viskoznost te udio ekstrakta dok su vrijednosti za Hartong-ov i Kolbach-ov broj niže od preporučenih. Također je kod sorte Pivarac utvrđena niža vrijednost dijastatke snage (108 WK°).

ječam: sorta Pivarac ; kakvoća ;

nije evidentirano

engleski

Study of malting quality of barley varieties Pivarac from the season 2017.

nije evidentirano

barley ; Pivarac ; malt quality

nije evidentirano

Podaci o izdanju

56

01.07.2019.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Biotehnologija

Poveznice