Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Određivanje broja padanja mješavina pšeničnog brašna s ječmenim brašnima sorti ječma Bosut i Favorit (CROSBI ID 440285)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Kamenjaš, Mateja Određivanje broja padanja mješavina pšeničnog brašna s ječmenim brašnima sorti ječma Bosut i Favorit / Koceva Komlenić, Daliborka (mentor); Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2019

Podaci o odgovornosti

Kamenjaš, Mateja

Koceva Komlenić, Daliborka

hrvatski

Određivanje broja padanja mješavina pšeničnog brašna s ječmenim brašnima sorti ječma Bosut i Favorit

Ječam je žitarica iz porodice trava (Poaceae) koja se može koristiti u proizvodnji pekarskih proizvoda i ovakvi proizvodi imaju poboljšana nutritivna svojstva i prihvatljive senzorske karakteristike. Cilj rada bio je istražiti utjecaj zamjene dijela pšeničnog brašna (0, 10, 20, 30, 40, 50, 60, 70, 80, 90 i 100 %) ječmenim brašnom na broj padanja po Hagberg- Pertenu. Korišteno je standardno pšenično brašno T-550 i ječmeno brašno dvije sorte ječma BC instituta: Bosut i Favorit. Cijelo zrno obje sorte ječma usitnjeno je na laboratorijskom mlinu. Udio vlage i mineralnih tvari pšeničnog i ječmenih brašna određen je standardnom metodom. Na osnovi rezultata istraživanja provedenih u ovom radu može se zaključiti da udio ječmenog brašna ima statistički značajan utjecaj na broj padanja po Hagberg-Pertenu. Povećanje udjela ječmenog brašna obje ispitivane sorte ječma rezultiralo je povećanjem broja padanja smjese pšeničnog i ječmenog brašna.

pšenično brašno ; BC Bosut ; BC Favorit ; ječmeno brašno ; broj padanja

nije evidentirano

engleski

Falling Number Determination of Mixtures of Wheat Flour with Barley Flour Made from Bosut and Favorit Barley Varieties

nije evidentirano

wheat flour ; BC Bosut ; BC Favorit ; barley flour ; falling number

nije evidentirano

Podaci o izdanju

23

30.09.2019.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija