Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Utjecaj zobenog brašna na kvalitetu krekera (CROSBI ID 440281)

Ocjenski rad | diplomski rad

Drozdek, Antonella Utjecaj zobenog brašna na kvalitetu krekera / Koceva Komlenić, Daliborka (mentor); Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2020

Podaci o odgovornosti

Drozdek, Antonella

Koceva Komlenić, Daliborka

hrvatski

Utjecaj zobenog brašna na kvalitetu krekera

Svrha ovog rada bila je odrediti utjecaj pšeničnog brašna s dodatkom zobenog brašna na promjene kvalitete krekera. Dobiveni krekeri proizvedeni su u laboratorijskim uvjetima. Uzorci su analizirani pri čemu je određena masa proizvoda, visina, dužina, specifični volumen i koeficijent širenja, boja te su uzorci dodatno senzorski ocjenjeni. Rezultatima je utvrđeno da se masa krekera smanjuje dodatkom zobenog brašna, dužina je veća dok je visina krekera manja, a specifični volumen širenja se smanjuje dodatkom zobenog brašna. Najveću ukupnu promjenu boje pokazali su uzorci krekera bez dodatka zobenog brašna. Rezultati senzorskog ocjenjivanja pokazali su da je najprihvatljiviji uzorak sa 60 % udjela zobenog brašna.

kreker ; zob ; brašno ; tijesto ; analiza krekera

nije evidentirano

engleski

Influence of Oat Flour on the Quality of Crackers

nije evidentirano

cracker ; oat ; flour ; dough ; cracker analysis

nije evidentirano

Podaci o izdanju

43

29.09.2020.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija

Poveznice