Utjecaj zobenog brašna na kvalitetu krekera (CROSBI ID 440281)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Drozdek, Antonella
Koceva Komlenić, Daliborka
hrvatski
Utjecaj zobenog brašna na kvalitetu krekera
Svrha ovog rada bila je odrediti utjecaj pšeničnog brašna s dodatkom zobenog brašna na promjene kvalitete krekera. Dobiveni krekeri proizvedeni su u laboratorijskim uvjetima. Uzorci su analizirani pri čemu je određena masa proizvoda, visina, dužina, specifični volumen i koeficijent širenja, boja te su uzorci dodatno senzorski ocjenjeni. Rezultatima je utvrđeno da se masa krekera smanjuje dodatkom zobenog brašna, dužina je veća dok je visina krekera manja, a specifični volumen širenja se smanjuje dodatkom zobenog brašna. Najveću ukupnu promjenu boje pokazali su uzorci krekera bez dodatka zobenog brašna. Rezultati senzorskog ocjenjivanja pokazali su da je najprihvatljiviji uzorak sa 60 % udjela zobenog brašna.
kreker ; zob ; brašno ; tijesto ; analiza krekera
nije evidentirano
engleski
Influence of Oat Flour on the Quality of Crackers
nije evidentirano
cracker ; oat ; flour ; dough ; cracker analysis
nije evidentirano
Podaci o izdanju
43
29.09.2020.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Osijek