Utjecaj dodatka tropa grožđa na kvalitetu krekera (CROSBI ID 440278)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Jaković, Marina
Koceva Komlenić, Daliborka
hrvatski
Utjecaj dodatka tropa grožđa na kvalitetu krekera
U ovom diplomskom radu analizirani su različiti parametri kvalitete krekera proizvedenih u laboratorijskim uvjetima. Cilj diplomskog rada bio je ispitati utjecaj dodatka različitih udjela tropa grožđa (2, 4, 6, 8 i 10 %) na kvalitetu krekera. Prilikom izrade krekera se količina pšeničnog brašna smanjivala s povećanjem udjela tropa grožđa. Dodatkom tropa grožđa, smanjivala se dužina krekera, a povećavala visina. Koeficijent širenja krekera i volumen su se smanjivali, dok se boja krekera povećavala porastom udjela tropa grožđa. Kreker s najvećim udjelom tropa grožđa je ostvarilo najveću hrskavost, a najmanju čvrstoću. Ukupni rezultati senzorske analize su pokazali da je kreker sa 6 % tropa grožđa najbolje prihvaćen.
kreker ; trop grožđa ; kvaliteta ; senzorska ocjena
nije evidentirano
engleski
The Effect of Addition of Grape Pomace on the Quality of Crackers
nije evidentirano
cracker ; grape trope ; quality ; sensory evaluation
nije evidentirano
Podaci o izdanju
41
29.09.2020.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Osijek