Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Utjecaj dodatka tropa grožđa na kvalitetu krekera (CROSBI ID 440278)

Ocjenski rad | diplomski rad

Jaković, Marina Utjecaj dodatka tropa grožđa na kvalitetu krekera / Koceva Komlenić, Daliborka (mentor); Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2020

Podaci o odgovornosti

Jaković, Marina

Koceva Komlenić, Daliborka

hrvatski

Utjecaj dodatka tropa grožđa na kvalitetu krekera

U ovom diplomskom radu analizirani su različiti parametri kvalitete krekera proizvedenih u laboratorijskim uvjetima. Cilj diplomskog rada bio je ispitati utjecaj dodatka različitih udjela tropa grožđa (2, 4, 6, 8 i 10 %) na kvalitetu krekera. Prilikom izrade krekera se količina pšeničnog brašna smanjivala s povećanjem udjela tropa grožđa. Dodatkom tropa grožđa, smanjivala se dužina krekera, a povećavala visina. Koeficijent širenja krekera i volumen su se smanjivali, dok se boja krekera povećavala porastom udjela tropa grožđa. Kreker s najvećim udjelom tropa grožđa je ostvarilo najveću hrskavost, a najmanju čvrstoću. Ukupni rezultati senzorske analize su pokazali da je kreker sa 6 % tropa grožđa najbolje prihvaćen.

kreker ; trop grožđa ; kvaliteta ; senzorska ocjena

nije evidentirano

engleski

The Effect of Addition of Grape Pomace on the Quality of Crackers

nije evidentirano

cracker ; grape trope ; quality ; sensory evaluation

nije evidentirano

Podaci o izdanju

41

29.09.2020.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija

Poveznice