Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Klaonička kvaliteta svinja farmskog tova i mogućnost njena poboljšanja (CROSBI ID 99585)

Prilog u časopisu | izvorni znanstveni rad

Božac, Romano ; Mužic, Stjepan ; Jurić, Ivan ; Đikić, Marija Klaonička kvaliteta svinja farmskog tova i mogućnost njena poboljšanja // Agronomski glasnik, LI (1989), 1-2; 13-19-x

Podaci o odgovornosti

Božac, Romano ; Mužic, Stjepan ; Jurić, Ivan ; Đikić, Marija

hrvatski

Klaonička kvaliteta svinja farmskog tova i mogućnost njena poboljšanja

Izvršeno je istraživanje mesnatosti standardnih partija svinja i čistog švedskog landrasa tovljenih na farmama društvenog sektora. Postotak mesnatosti izračunat je prema jugoslavenskom standardu za mesnatost svinja, a količina mesa u pojedinim djelovima trupa disekcijom. Standardne partije svinja imale su od 37, 7-38, 3% mesa, a švedski landras 38, 9% mesa. Površina m. longissimus dorsi na presjeku između 13. i 14. rebra u standardnih partija svinja iznosila je od 33, 57-38, 40 cm2, a kod švedskog landrasa 34, 97 cm2. Najveću količinu mesa u butu imale su svinje farme A (7, 36 kg), najmanju svinje farme C (6, 36 kg), a švedski landras imao je u butu 6, 44 kg čistog mesa.

Svinje; klaonička kvaliteta; poboljšanje

nije evidentirano

engleski

Slaughtering quality of farm-fattened pigs and possibility of quality improvement

nije evidentirano

Pigs; slaughtering quality; improvement

nije evidentirano

Podaci o izdanju

LI (1-2)

1989.

13-19-x

objavljeno

0002-1954

Povezanost rada

nije evidentirano