Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 111393

Klaonička kvaliteta svinja farmskog tova i mogućnost njena poboljšanja


Božac, Romano; Mužic, Stjepan; Jurić, Ivan; Đikić, Marija
Klaonička kvaliteta svinja farmskog tova i mogućnost njena poboljšanja // Agronomski glasnik, LI (1989), 1-2; 13-19 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)


Naslov
Klaonička kvaliteta svinja farmskog tova i mogućnost njena poboljšanja
(Slaughtering quality of farm-fattened pigs and possibility of quality improvement)

Autori
Božac, Romano ; Mužic, Stjepan ; Jurić, Ivan ; Đikić, Marija

Izvornik
Agronomski glasnik (0002-1954) LI (1989), 1-2; 13-19

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni

Ključne riječi
Svinje; klaonička kvaliteta; poboljšanje
(Pigs; slaughtering quality; improvement)

Sažetak
Izvršeno je istraživanje mesnatosti standardnih partija svinja i čistog švedskog landrasa tovljenih na farmama društvenog sektora. Postotak mesnatosti izračunat je prema jugoslavenskom standardu za mesnatost svinja, a količina mesa u pojedinim djelovima trupa disekcijom. Standardne partije svinja imale su od 37, 7-38, 3% mesa, a švedski landras 38, 9% mesa. Površina m. longissimus dorsi na presjeku između 13. i 14. rebra u standardnih partija svinja iznosila je od 33, 57-38, 40 cm2, a kod švedskog landrasa 34, 97 cm2. Najveću količinu mesa u butu imale su svinje farme A (7, 36 kg), najmanju svinje farme C (6, 36 kg), a švedski landras imao je u butu 6, 44 kg čistog mesa.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Profili:

Avatar Url Ivan Jurić (autor)

Avatar Url Stjepan Mužic (autor)

Avatar Url Romano Božac (autor)

Avatar Url Marija Đikić (autor)

Citiraj ovu publikaciju

Božac, Romano; Mužic, Stjepan; Jurić, Ivan; Đikić, Marija
Klaonička kvaliteta svinja farmskog tova i mogućnost njena poboljšanja // Agronomski glasnik, LI (1989), 1-2; 13-19 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
Božac, R., Mužic, S., Jurić, I. & Đikić, M. (1989) Klaonička kvaliteta svinja farmskog tova i mogućnost njena poboljšanja. Agronomski glasnik, LI (1-2), 13-19.
@article{article, year = {1989}, pages = {13-19}, keywords = {Pigs, slaughtering quality, improvement}, journal = {Agronomski glasnik}, volume = {LI}, number = {1-2}, issn = {0002-1954}, title = {Slaughtering quality of farm-fattened pigs and possibility of quality improvement}, keyword = {Pigs, slaughtering quality, improvement} }