Prijenos topline i tvari tijekom sušenja raspršivanjem (CROSBI ID 439388)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Pitinac, Ana
Planinić, Mirela
hrvatski
Prijenos topline i tvari tijekom sušenja raspršivanjem
Sušenje raspršivanjem tehnološki proces kojim se sirovina prevodi u prah. Najčešće se primjenjuje u prehrambenoj industriji zbog niskih proizvodnih troškova, velike učinkovitosti i lakog upravljanja, te za dobivanje zdravstveno ispravnih prahova malog volumena i težine koji su pogodni za duže skladištenje zbog produžene trajnosti. Cilj ovog rada je bio opisati proces sušenja raspršivanjem te navesti i opisati parametre koji utječu na proces. Također, opisati gdje se najčešće mogu primjenjivati u prehrambenoj industriji te objasniti vrste prijenosa topline i tvari i primijeniti ih na proces sušenja raspršivanjem.
sušenje raspršivanjem ; prijenos topline i tvari tijekom sušenja raspršivanjem ; mikroenkapsulacija
nije evidentirano
engleski
Heat and Mass Transfer in Spray Drying
nije evidentirano
spray drying ; heat and mass transfer in spray drying ; microencapsulation
nije evidentirano
Podaci o izdanju
23
15.02.2021.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
Osijek