Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Prijenos topline i tvari tijekom sušenja raspršivanjem (CROSBI ID 439388)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Pitinac, Ana Prijenos topline i tvari tijekom sušenja raspršivanjem / Planinić, Mirela (mentor); Osijek, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, . 2021

Podaci o odgovornosti

Pitinac, Ana

Planinić, Mirela

hrvatski

Prijenos topline i tvari tijekom sušenja raspršivanjem

Sušenje raspršivanjem tehnološki proces kojim se sirovina prevodi u prah. Najčešće se primjenjuje u prehrambenoj industriji zbog niskih proizvodnih troškova, velike učinkovitosti i lakog upravljanja, te za dobivanje zdravstveno ispravnih prahova malog volumena i težine koji su pogodni za duže skladištenje zbog produžene trajnosti. Cilj ovog rada je bio opisati proces sušenja raspršivanjem te navesti i opisati parametre koji utječu na proces. Također, opisati gdje se najčešće mogu primjenjivati u prehrambenoj industriji te objasniti vrste prijenosa topline i tvari i primijeniti ih na proces sušenja raspršivanjem.

sušenje raspršivanjem ; prijenos topline i tvari tijekom sušenja raspršivanjem ; mikroenkapsulacija

nije evidentirano

engleski

Heat and Mass Transfer in Spray Drying

nije evidentirano

spray drying ; heat and mass transfer in spray drying ; microencapsulation

nije evidentirano

Podaci o izdanju

23

15.02.2021.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija