Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Proizvodnja vina od višnje (CROSBI ID 439104)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Šipoš, Ivona Proizvodnja vina od višnje / Pichler, Anita (mentor); Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2021

Podaci o odgovornosti

Šipoš, Ivona

Pichler, Anita

hrvatski

Proizvodnja vina od višnje

U ovom završnom radu je obrađena tema proizvodnje vina od višnje. Višnja je biljna vrsta iz roda Prunus (Prunus cerasus). Vino od višnje je desertno vino posebne arome i okusa. Zbog svoje kombinacije slatkih i kiselih nota ovo vino se izdvaja svojom pitkodom i punodom okusa. Tehnološki postupak proizvodnje vina od višnje se razlikuje od klasične proizvodnje drugih vrsta vina. Bitna je sorta višanja za pravljenje vina od višnje jer svaka sorta obiluje drugačijim karakteristikama. Sorte višanja prikladne za proizvodnju vina od višnje se razlikuju prema kiselosti, boji, aromi, te sočnosti.

višnja ; voćno vino ; proizvodnja ; sorta

nije evidentirano

engleski

Production of Cherry Wine

nije evidentirano

cherry ; fruit wine ; production ; variety

nije evidentirano

Podaci o izdanju

24

03.02.2021.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija