Proizvodnja vina od aronije (CROSBI ID 439053)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Keresturi, Sandi
Pichler, Anita
hrvatski
Proizvodnja vina od aronije
Aronija pripada skupini jagodičastog voća koja je zbog svojih nutritivnih vrijednosti sve češće zastupljena u ljudskoj prehrani, ali i u industriji. Zbog svoga kiselkasto trpnog okusa, aroniju nije moguće izravno konzumirati, pa se u industriji prerađuje i pojavljuje u prerađenim oblicima poput soka, džema, mješavina za čaj i alkoholnih pića (rakija, likera, vina). Zbog različitih zahtjeva tržišta, aronija se prerađuje i u vino. Voćna se vina, u suvremenoj industriji, proizvode u sve većim količinama, a nerijetko i domaći vinari posežu za proizvodnjom istih. U radu će biti predstavljena proizvodnja vina od aronije koja bi trebala rezultirati dobivanjem kvalitetnog aromatičnog voćnog vina koje će biti konkurentno na tržištu.
aronija ; vino ; industrijska proizvodnja
nije evidentirano
engleski
Production of Chokeberry Wines
nije evidentirano
chokeberry ; wine ; industrial production
nije evidentirano
Podaci o izdanju
34
30.09.2020.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Osijek