Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Proizvodnja vina od aronije (CROSBI ID 439053)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Keresturi, Sandi Proizvodnja vina od aronije / Pichler, Anita (mentor); Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2020

Podaci o odgovornosti

Keresturi, Sandi

Pichler, Anita

hrvatski

Proizvodnja vina od aronije

Aronija pripada skupini jagodičastog voća koja je zbog svojih nutritivnih vrijednosti sve češće zastupljena u ljudskoj prehrani, ali i u industriji. Zbog svoga kiselkasto trpnog okusa, aroniju nije moguće izravno konzumirati, pa se u industriji prerađuje i pojavljuje u prerađenim oblicima poput soka, džema, mješavina za čaj i alkoholnih pića (rakija, likera, vina). Zbog različitih zahtjeva tržišta, aronija se prerađuje i u vino. Voćna se vina, u suvremenoj industriji, proizvode u sve većim količinama, a nerijetko i domaći vinari posežu za proizvodnjom istih. U radu će biti predstavljena proizvodnja vina od aronije koja bi trebala rezultirati dobivanjem kvalitetnog aromatičnog voćnog vina koje će biti konkurentno na tržištu.

aronija ; vino ; industrijska proizvodnja

nije evidentirano

engleski

Production of Chokeberry Wines

nije evidentirano

chokeberry ; wine ; industrial production

nije evidentirano

Podaci o izdanju

34

30.09.2020.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija