Aditivi za mesnu industriju (CROSBI ID 438673)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Kušević, Tihomir
Mastanjević, Krešimir
hrvatski
Aditivi za mesnu industriju
Prehrambeni aditivi su tvari poznatog kemijskog sastava koje se ne konzumiraju kao hrana niti su tipičan sastojak hrane, a dodaju se hrani u svrhu poboljšanja njenih svojstava i učinka. Postoji više vrsta aditiva koji se koriste u mesnim proizvodima. Konzervansi (nitrati i nitriti) široko se primjenjuju u mesnoj industriji. Riječ je o aditivima koji sprječavaju infekcije, intoksikacije i kvarenje mesnih proizvoda te povećavaju njihovu trajnost. Važno je spomenuti da su nitriti, u većim koncentracijama, štetni za zdravlje ljudi.
aditivi ; nitrati ; nitriti ; meso
nije evidentirano
engleski
Additives in Meat Industry
nije evidentirano
additives ; nitrates ; nitrites ; meat
nije evidentirano
Podaci o izdanju
11
10.07.2020.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Osijek