Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Aditivi za mesnu industriju (CROSBI ID 438673)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Kušević, Tihomir Aditivi za mesnu industriju / Mastanjević, Krešimir (mentor); Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2020

Podaci o odgovornosti

Kušević, Tihomir

Mastanjević, Krešimir

hrvatski

Aditivi za mesnu industriju

Prehrambeni aditivi su tvari poznatog kemijskog sastava koje se ne konzumiraju kao hrana niti su tipičan sastojak hrane, a dodaju se hrani u svrhu poboljšanja njenih svojstava i učinka. Postoji više vrsta aditiva koji se koriste u mesnim proizvodima. Konzervansi (nitrati i nitriti) široko se primjenjuju u mesnoj industriji. Riječ je o aditivima koji sprječavaju infekcije, intoksikacije i kvarenje mesnih proizvoda te povećavaju njihovu trajnost. Važno je spomenuti da su nitriti, u većim koncentracijama, štetni za zdravlje ljudi.

aditivi ; nitrati ; nitriti ; meso

nije evidentirano

engleski

Additives in Meat Industry

nije evidentirano

additives ; nitrates ; nitrites ; meat

nije evidentirano

Podaci o izdanju

11

10.07.2020.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija