Iskoristivost pšeničnih posija u pekarstvu (CROSBI ID 698056)
Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa
Podaci o odgovornosti
Habuš, Matea
hrvatski
Iskoristivost pšeničnih posija u pekarstvu
Pšenične posije predstavljaju bogat izvor prehrambenih vlakana i bioaktivnih spojeva i imaju povoljan učinak na ljudsko zdravlje. Dodatak posija u pekarske proizvode negativno utječe na senzorska svojstva - smanjenjem volumena, promjenom boje i teksture te razvojem gorkog okusa kruha. No, ove negativne učinke moguće je umanjiti različitim tretmanima posija, kao što su smanjenje veličine čestica, namakanje, enzimska ili toplinska obrada i fermentacija. Osim toga, potrebno ih je skladištiti na ispravan način kako ne bi došlo do oksidacijskog kvarenja.
pšenične posije, nusproizvod, smanjenje veličine čestica
nije evidentirano
engleski
Utilization of wheat bran in bakery
nije evidentirano
wheat bran, by-product, particle size reduction
nije evidentirano
Podaci o prilogu
2019.
nije evidentirano
Podaci o matičnoj publikaciji
Podaci o skupu
XIX. kongres pekarstva, mlinarstva i slastičarstva «Hrvatski pekar 2019.»
pozvano predavanje
05.04.2019-05.04.2019
Varaždin, Hrvatska