Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Iskoristivost pšeničnih posija u pekarstvu (CROSBI ID 698056)

Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa

Habuš, Matea Iskoristivost pšeničnih posija u pekarstvu. 2019

Podaci o odgovornosti

Habuš, Matea

hrvatski

Iskoristivost pšeničnih posija u pekarstvu

Pšenične posije predstavljaju bogat izvor prehrambenih vlakana i bioaktivnih spojeva i imaju povoljan učinak na ljudsko zdravlje. Dodatak posija u pekarske proizvode negativno utječe na senzorska svojstva - smanjenjem volumena, promjenom boje i teksture te razvojem gorkog okusa kruha. No, ove negativne učinke moguće je umanjiti različitim tretmanima posija, kao što su smanjenje veličine čestica, namakanje, enzimska ili toplinska obrada i fermentacija. Osim toga, potrebno ih je skladištiti na ispravan način kako ne bi došlo do oksidacijskog kvarenja.

pšenične posije, nusproizvod, smanjenje veličine čestica

nije evidentirano

engleski

Utilization of wheat bran in bakery

nije evidentirano

wheat bran, by-product, particle size reduction

nije evidentirano

Podaci o prilogu

2019.

nije evidentirano

Podaci o matičnoj publikaciji

Podaci o skupu

XIX. kongres pekarstva, mlinarstva i slastičarstva «Hrvatski pekar 2019.»

pozvano predavanje

05.04.2019-05.04.2019

Varaždin, Hrvatska

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija