Utjecaj dodatka tropa rajčice na kvalitetu krekera (CROSBI ID 438125)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Blažević, Monika
Daliborka, Koceva Komlenić ; Jasmina, Lukinac Čačić
hrvatski
Utjecaj dodatka tropa rajčice na kvalitetu krekera
Cilj ovog diplomskog rada bio je ispitati utjecaj zamjene pšeničnog brašna dodatkom različitin udjela tropa rajčice (2, 4, 6, 8 i 10%) na kvalitetu krekera. Uzorci krekera proizvedeni su u laboratorijskim uvjetima i podvrgnuti analizama. Provedene su analize gubitka mase pečenjem, volumena, visine, dužine, koeficijenta širenja i boje te senzorska analiza dobivenih uzoraka. Povećanjem dodanog tropa rajčice u krekere došlo je do povećanog gubitka na masi, ali i smanjenja volumena uzoraka. Nadalje, kod krekera s 10% tropa rajčice vrijednost svjetline je najmanja, odnosno dolazi do najveće ukupne promijene boje.
kreker ; trop rajčice ; senzorska ocjena ; tekstura
nije evidentirano
engleski
Influence of tomato pomace on the Quality of Crackers
nije evidentirano
crackers ; tomato pomace ; sensory evaluation ; texture of crackers
nije evidentirano
Podaci o izdanju
36
30.09.2020.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Osijek