Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Utjecaj dodatka tropa rajčice na kvalitetu krekera (CROSBI ID 438125)

Ocjenski rad | diplomski rad

Blažević, Monika Utjecaj dodatka tropa rajčice na kvalitetu krekera / Daliborka, Koceva Komlenić ; Jasmina, Lukinac Čačić (mentor); Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2020

Podaci o odgovornosti

Blažević, Monika

Daliborka, Koceva Komlenić ; Jasmina, Lukinac Čačić

hrvatski

Utjecaj dodatka tropa rajčice na kvalitetu krekera

Cilj ovog diplomskog rada bio je ispitati utjecaj zamjene pšeničnog brašna dodatkom različitin udjela tropa rajčice (2, 4, 6, 8 i 10%) na kvalitetu krekera. Uzorci krekera proizvedeni su u laboratorijskim uvjetima i podvrgnuti analizama. Provedene su analize gubitka mase pečenjem, volumena, visine, dužine, koeficijenta širenja i boje te senzorska analiza dobivenih uzoraka. Povećanjem dodanog tropa rajčice u krekere došlo je do povećanog gubitka na masi, ali i smanjenja volumena uzoraka. Nadalje, kod krekera s 10% tropa rajčice vrijednost svjetline je najmanja, odnosno dolazi do najveće ukupne promijene boje.

kreker ; trop rajčice ; senzorska ocjena ; tekstura

nije evidentirano

engleski

Influence of tomato pomace on the Quality of Crackers

nije evidentirano

crackers ; tomato pomace ; sensory evaluation ; texture of crackers

nije evidentirano

Podaci o izdanju

36

30.09.2020.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija