Hlapljivi spojevi piva (CROSBI ID 437851)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Petrić, Melita
Marijanović, Zvonimir
hrvatski
Hlapljivi spojevi piva
U ovom radu analiziran je kemijski sastav hlapljivih spojeva komercijalnih piva pivskih stilova: pale lager, dunkel, pale ale i hefeweizen. Hlapljivi spojevi izolirani su metodom mikroekstrakcije vršnih para na krutoj fazi (HS-SPME) korištenjem dva različita vlakna te su analizirani vezanim sustavom plinska kromatografija–spektrometrija masa (GC-MS), a dobiveni rezultati su uspoređeni. Identificirani spojevi mogu se svrstati u sljedeće kemijske skupine: alkoholi, esteri, terpenski spojevi i karbonilni spojevi.
piva, hlapljivi spojevi, HS-SPME, GC-MS
nije evidentirano
engleski
Volatile compounds of beer
nije evidentirano
beer, volatiles compounds, HS-SPME, GC-MS
nije evidentirano
Podaci o izdanju
42
30.10.2020.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu
Split