Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Alkohologija (CROSBI ID 741688)

Druge vrste radova | ostalo

• Obrazovni materijal (nedefinirano )

Thaller, Vlatko ; Buljan, Danijel ; Golik-Gruber, Vesna ; Marušić, Srđan Alkohologija / Thaller, Vlatko (ur.). Zagreb: CSCAA, 2002. 367..

Podaci o odgovornosti

Thaller, Vlatko ; Buljan, Danijel ; Golik-Gruber, Vesna ; Marušić, Srđan

Thaller, Vlatko

hrvatski

Alkohologija

Ova knjiga, temeljena na pregledu suvremene literature i na vlasti-tom radu na području alkohologije, daje prikaz psiholoških i somatskih posljedica pijenja i zlouporabe alkohola te razmatra socijalne i etičke čimbenike, koji dovode do pojave ovisnosti. Rasprava o epidemiološkim studijama pokazuje utjecaj tzv. kontroliranog pijenja alkohola na pojavnost srčane bolesti i drugih komplikacija. Prikazom radova od 92 međunarodno priznata autora i više od 270 referenci bitnih za daljnja istraživanja na ovom području, Alkohologija - analizira biokemijske, farmakogenetičke i patološke poremećaje koji nastaju kao posljedica akutnog i kroničnog unosa alkohola - opisuje socijalne i biološke komplikacije alkoholizma - istražuje genetički utjecaj na metabolizam alkohola, osjetljivost, način pijenja i pojavnost ovisnosti - osvjetljava jetrene i nutricijske poremećaje povezane s alkoholizmom - raspravlja o utjecaju alkohola na pojavnost malignih neoplazmi i drugih tjelesnih komplikacija. Multidisciplinarnim pristupom, uključujući molekularnu biokemiju, genetiku, epidemiologiju, patofiziologiju, neurobiologiju i ostalu somatsku medicinu, Alkohologija je knjiga namijenjena psihijatrima, neuropsihofarmakolozima, psiholozima, genetičarima, toksikolozima, biokemičarima, kreatorima politike javnog zdravstva, socijalnim radnicima i studentima iz ovog područja.

nije evidentirano

nije evidentirano

engleski

Alcohology

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zagreb: CSCAA

367

2002.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Javno zdravstvo i zdravstvena zaštita