Potenciometrijsko određivanje fluorida u vinima i voću – pregledni rad (CROSBI ID 437491)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Škutin. Lana
Bralić, Marija
hrvatski
Potenciometrijsko određivanje fluorida u vinima i voću – pregledni rad
Fluor je element od velike važnosti za ljudsko zdravlje. U voću i vinu je prisutan u malim količinama. Za njegovo određivanje koriste se različite tehnike i metode, a najjednostavnija je potenciometrijska metoda određivanja fluorid-ion selektivnom elektrodom. Koncentracije fluorida u analiziranim uzorcima vina su u rasponu od 0, 2 do 3, 0 mg/L dok su u voću od 0, 001 do 0, 0044 mg/L. U ovom radu dat je pregled potenciometrijskog određivanja fluorida u vinima i voću.
potenciometrija ; fluoridi ; određivanje fluorida
nije evidentirano
engleski
Potentiometric determination of fluoride in wines and fruits – review
nije evidentirano
potentiometry ; fluoride ; determination of fluoride
nije evidentirano
Podaci o izdanju
30
24.09.2020.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu
Split