Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Utjecaj dodatka kakaove ljuske na svojstva mliječne čokolade (CROSBI ID 436857)

Ocjenski rad | diplomski rad

Milošević, Ines Utjecaj dodatka kakaove ljuske na svojstva mliječne čokolade / Šubarić, Drago ; Flanjak, Ivana (mentor); Barišić, Veronika (neposredni voditelj). Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2020

Podaci o odgovornosti

Milošević, Ines

Šubarić, Drago ; Flanjak, Ivana

Barišić, Veronika

hrvatski

Utjecaj dodatka kakaove ljuske na svojstva mliječne čokolade

Cilj ovog diplomskog rada bio je odrediti kakav utjecaj će imati dodatak kakaove ljuske na svojstva mliječne čokolade. Čokolade su proizvedene u laboratorijskom kugličnom mlinu uz dodatak netretirane i tretirane kakaove ljuske u udjelima od 2, 5 % i 5 %. Kakaova ljuska tretirana je visokonaponskim električnim pražnjenjem 15 minuta na frekvenciji 40 Hz i u koncentraciji ljuske od 3 %. Nakon procesa miješanja u kugličnom mlinu čokolade su ručno temperirane, oblikovane i ohlađene. Nakon proizvodnje određeni su sljedeći parametri: boja, tekstura, veličina čestica i viskoznost. Istraživanjem je utvrđeno da je dodatkom kakaove ljuske došlo do promjena na čokoladama, odnosno došlo je do potamnjivanja čokolada, povećanja tvrdoće, plastične viskoznosti i granice tečenja. Također veličina čestica se povećala, a ukupna površina čestica smanjila se dodatkom kakaove ljuske.

mliječna čokolada ; kakaova ljuska ; visokonaponsko električno pražnjenje

nije evidentirano

engleski

Effect of Addition of Cocoa Shell on Properties of Milk Chocolate

nije evidentirano

milk chocolate ; cocoa shell ; high voltage electrical discharge

nije evidentirano

Podaci o izdanju

42

23.11.2020.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija

Poveznice