Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Utjecaj vremena i temperature miješanja na oksidacijsku stabilnost maslinovog ulja dobivenog iz plodova maslina sorte oblica (CROSBI ID 436624)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Anđela Čović Utjecaj vremena i temperature miješanja na oksidacijsku stabilnost maslinovog ulja dobivenog iz plodova maslina sorte oblica / Renato Stipišić (mentor); Split, Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu, . 2015

Podaci o odgovornosti

Anđela Čović

Renato Stipišić

hrvatski

Utjecaj vremena i temperature miješanja na oksidacijsku stabilnost maslinovog ulja dobivenog iz plodova maslina sorte oblica

Maslinova ulja kategoriziraju se ovisno o njihovoj kvaliteti. Mnogo čimbenika utječe na kvalitetu maslinova ulja. Poseban utjecaj na kvalitetu maslinova ulja imaju način prerade plodova masline te čuvanje maslinova ulja. U procesu prerade posebnu pozornost treba obratiti na postupak miješanja maslinova tijesta. Tijekom miješanja moguć je gubitak polifenola, što će u konačnici utjecati na kvalitetu maslinova ulja i njegovu daljnju zaštitu od oksidacije. Nakon prerade dobiveno ulje čuva se u svježem i prozračnom prostoru pri konstantnoj temperaturi u posebnim spremnicima. U ovom radu prikazan je utjecaj temperature i vremena miješanja maslinova tijesta na oksidacijsku stabilnost maslinova ulja dobivenog od plodova masline sorte Oblica.

maslinovo ulje, vrijeme miješanja, temperatura miješanja, oksidacijska stabilnost

nije evidentirano

engleski

Influence of mixing time and temperature on oxidative stability of olive oil obtained from olives variety Oblica

nije evidentirano

olive oil, mixing time, mixing temperature, oxidative stability

nije evidentirano

Podaci o izdanju

35

23.09.2015.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu

Split

Povezanost rada

nije evidentirano