Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Priručnik Prerađivač Prehrambenih sirovina (CROSBI ID 748265)

Urednička knjiga | priručnik | domaća recenzija

• Obrazovni materijal (nedefinirano )

Priručnik Prerađivač Prehrambenih sirovina / Blažić, Marijana ; Zavadlav, Sandra (ur.) Karlovac: Veleučilište u Karlovcu, 2019

Podaci o odgovornosti

Severović, Kornelija ; Barukčić, Irena ; Vidaček Filipec, Sanja ; Zavadlav, Sandra ; Filipović, Robert ; Vukić-Špoljarić, Jelica ; Cindrić, Marin ; Cekurić, Alen

Blažić, Marijana ; Zavadlav, Sandra

hrvatski

Priručnik Prerađivač Prehrambenih sirovina

Ovo poglavlje pruža presjek najvažnijih termina koji određuju osiguranje kvalitete hrane. Kvaliteta je vrlo širok pojam koji može biti tumačen s niza različitih aspekata, no može se reći da je zadovoljavanje očekivanja kupaca zajednički kriterij gotovo svi m definicijama. Pr tom treba razlikovati pojmove osiguranja i kontrole kvalitete koji su pobliže pojašnjeni u samom poglavlju. Za opstanak na izrazito dinamičnom i brzorastućem tržištu prehrambenih proizvoda ključni su i neprekidna samoanaliza te poboljšan je, koje je sredinom 20. stoljeća počeo zagovarati američki znanstvenik Edward Deming. Termin sigurnosti hrane pojavljuje se unatrag posljednjih 20 - 30 godina, a uspostavljen je radi povećanja povjerenja potrošača u hranu koju konzumiraju. Sigurnost hrane i koncept od polja do stola neizbježni su termini koje susrećemo u današnjem zakonodavstvu na području hrane. Pri tome treba istaknuti i načela HACCP koncepta kao temelja za uspostavu sustava upravlja nja sigurnošću hranom, a ne manje bitno je uspostaviti i sustav sljedivosti te odgovarajuće procedure opoziva i povlačenja proizvoda kojima je upitna sigurnost za konzumaciju.

kvaliteta, hrana, osiguranje kvalitete, sigurnost hrane

nije evidentirano

engleski

Lecture book for Food producers

nije evidentirano

quality, food, food quality assurance, food safety

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Karlovac: Veleučilište u Karlovcu

2019.

978-953-8213-06-9

152

objavljeno

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija