Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Proizvodnja masti i čvaraka iz različitih vrsta svinjskog masnog tkiva (CROSBI ID 695847)

Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija

Marčetić, Helena ; Škrabal, Svjetlana ; Ergović Ravančić, Maja ; Obradović, Valentina Proizvodnja masti i čvaraka iz različitih vrsta svinjskog masnog tkiva // Proceedings (International conference "Valis Aurea"), -, - / Katalinić, Branko (ur.). 2020. str. 355-363

Podaci o odgovornosti

Marčetić, Helena ; Škrabal, Svjetlana ; Ergović Ravančić, Maja ; Obradović, Valentina

hrvatski

Proizvodnja masti i čvaraka iz različitih vrsta svinjskog masnog tkiva

Cilj ovog rada bio je ispitati iskorištenje masti i čvaraka tijekom topljenja različitih vrsta svinjskog masnog tkiva. Za ispitivanje su korištene sirovine u svježem stanju i odmrznute: čvrsto masno tkivo, mekano masno tkivo i svinjsko salo. Topljenje masti je provedeno u otvorenim duplikatorima suhim postupkom. Rezultati ispitivanja pokazali su značajne razlike u iskorištenju sirovina.

svinjska mast ; čvarci ; iskorištenje ; topljenje masti

nije evidentirano

engleski

Production of fat and "čvarci" from different types of pork fat tissue

nije evidentirano

pork fat ; “čvarci” ; yield ; fat melting

nije evidentirano

Podaci o prilogu

355-363.

2020.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Katalinić, Branko

Požega: Veleučilište u Požegi

978-3-902734-26-6

1847-8204

Podaci o skupu

Vallis Aurea – 7th International Conference

poster

24.09.2020-25.09.2020

Požega, Hrvatska

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija