Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1087139

PRIMJENA TIMSKE I PROJEKTNE NASTAVE U TEHNIČKOJ KULTURI


Kozina, Martina; Alajbeg, Anna; Marangunić, Nikola
PRIMJENA TIMSKE I PROJEKTNE NASTAVE U TEHNIČKOJ KULTURI // Varaždinski učitelj : digitalni stručni časopis za odgoj i obrazovanje (2020) (ostalo, prihvaćen)


CROSBI ID: 1087139 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
PRIMJENA TIMSKE I PROJEKTNE NASTAVE U TEHNIČKOJ KULTURI
(USE OF TEAM AND PROJECT TEACHING IN TECHNICAL CULTURE)

Autori
Kozina, Martina ; Alajbeg, Anna ; Marangunić, Nikola

Vrsta, podvrsta
Radovi u časopisima, ostalo

Izvornik
Varaždinski učitelj : digitalni stručni časopis za odgoj i obrazovanje (2020)

Status rada
Prihvaćen

Ključne riječi
suvremena nastava, timska nastava, projektna nastava
(contemporary teaching, team teaching, project teaching)

Sažetak
Cilj ovoga rada bio je ispitati i objasniti koliko su timska i projektna nastava korištene pri poučavanju Tehničke kulture u osnovnim školama. Za potrebe istraživanja sastavljen je online upitnik koji sadržava devet pitanja zatvorenog tipa koja su podijeljena na dva dijela. Prvi dio upitnika odnosi se na socioekonomska pitanja (spol, dob, škola u kojoj rade, godine radnog staža, zadovoljstvo poslom), dok se drugi dio upitnika odnosio na pitanja o timskoj i projektnoj nastavi (učinkovitost određenog modela u nastavi Tehničke kulture, na koji način primjenjuju taj model). U istraživanju je sudjelovalo 36 ispitanika. Ispunjavanje upitnika je bilo anonimno. Dobivenim rezultatima se pokazalo da su nastavnici koji su koristili suvremene modele tijekom svoga rada zadovoljni i da učenici kroz takve modele bolje usvajaju nastavni sadržaj. Utvrđeno je da većina nastavnika koristi timsku i projektnu nastavu tijekom poučavanja Tehničke kulture.

Izvorni jezik
HrvatskiPOVEZANOST RADA


Profili:

Avatar Url Anna Alajbeg (autor)

Avatar Url Nikola Marangunić (autor)

Citiraj ovu publikaciju

Kozina, Martina; Alajbeg, Anna; Marangunić, Nikola
PRIMJENA TIMSKE I PROJEKTNE NASTAVE U TEHNIČKOJ KULTURI // Varaždinski učitelj : digitalni stručni časopis za odgoj i obrazovanje (2020) (ostalo, prihvaćen)
Kozina, M., Alajbeg, A. & Marangunić, N. (2020) PRIMJENA TIMSKE I PROJEKTNE NASTAVE U TEHNIČKOJ KULTURI. Prihvaćen za objavljivanje u Varaždinski učitelj : digitalni stručni časopis za odgoj i obrazovanje. [Preprint].
@unknown{unknown, year = {2020}, keywords = {suvremena nastava, timska nastava, projektna nastava}, journal = {Vara\v{z}dinski u\v{c}itelj : digitalni stru\v{c}ni \v{c}asopis za odgoj i obrazovanje}, title = {PRIMJENA TIMSKE I PROJEKTNE NASTAVE U TEHNI\v{C}KOJ KULTURI}, keyword = {suvremena nastava, timska nastava, projektna nastava} }
@unknown{unknown, year = {2020}, keywords = {contemporary teaching, team teaching, project teaching}, journal = {Vara\v{z}dinski u\v{c}itelj : digitalni stru\v{c}ni \v{c}asopis za odgoj i obrazovanje}, title = {USE OF TEAM AND PROJECT TEACHING IN TECHNICAL CULTURE}, keyword = {contemporary teaching, team teaching, project teaching} }
Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font