Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1086892

Moulds on food and feed - danger and benefits


Zadravec, Manuela
Moulds on food and feed - danger and benefits, 2020. (popularan rad).


CROSBI ID: 1086892 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Moulds on food and feed - danger and benefits

Autori
Zadravec, Manuela

Izvornik
Https://www.internationalmicroorganismday.org/blog/international-microorganism-day-2020

Vrsta, podvrsta
Ostale vrste radova, popularan rad

Godina
2020

Ključne riječi
plijesni, opasnosti, dobrobit
(moulds, danger, benefits)

Sažetak
Plijesni na hrani mogu biti nepoželjne zbog toga što harni daju nepoželjan izgled, okus i miris, a pored toga mogu kontaminirati hranu mikotoksinima. Neke vrste Penicillium vrsta koriste se u prozvodnji sireva i suhomesnatih proizvoda.

Izvorni jezik
Engleski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija, Biotehnologija u biomedicini (prirodno područje, biomedicina i zdravstvo, biotehničko područje)

Napomena
Rad je prezentiran u sklopu on line obilježavanja Međunarodnog dana mikroorganizama



POVEZANOST RADA


Projekt / tema
IP-2018-01-9017 - Mikotoksini u hrvatskim tradicionalnim mesnim proizvodima: molekularna identifikacija plijesni producenata i procjena izloženosti potrošača (TMPmouldRISK) (Pleadin, Jelka, HRZZ - 2018-01 )

Ustanove
Hrvatski veterinarski institut, Zagreb

Profili:

Avatar Url Manuela Zadravec (autor)

Citiraj ovu publikaciju

Zadravec, Manuela
Moulds on food and feed - danger and benefits, 2020. (popularan rad).
Zadravec, M. (2020) Moulds on food and feed - danger and benefits. https://www.internationalmicroorganismday.org/blog/international-microorganism-day-2020. Popularan rad.
@unknown{unknown, author = {Zadravec, M.}, year = {2020}, keywords = {moulds, danger, benefits}, title = {Moulds on food and feed - danger and benefits}, keyword = {moulds, danger, benefits} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font