Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Važnost biostimulatora u uzgoju povrća (CROSBI ID 436064)

Ocjenski rad | diplomski rad

Ivančić, Antonija Važnost biostimulatora u uzgoju povrća / Benko, Božidar (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2020

Podaci o odgovornosti

Ivančić, Antonija

Benko, Božidar

hrvatski

Važnost biostimulatora u uzgoju povrća

Cijeli svijet se susreće sa problemom rastuće ljudske populacije i opskrbe iste sa dovoljnom količinom kvalitetne hrane uz istovremenu potrebu za smanjenjem negativnog utjecaja same proizvodnje na Zemljin okoliš. Znanstvenici smatraju da će se u idućim desetljećima taj problem samo povećavati i zato se provode intenzivna istraživanja o ekološki prihvatljivijim načinima uzgoja hrane. Jedno od mogućih rješenja je uvođenje biostimulatora kao tvari koje dokazano utječu na prinos, kvalitetu i otpornost biljaka bez štetnih utjecaja koje su dosadašnje metode nosile kao posljedicu intenzivnijeg uzgoja. Cilj rada je predstaviti glavne grupe biostimulatora, najnoviju zakonsku regulativu koja ih podupire, te istraživanja strane i domaće literature o njihovoj primjeni na najvažnijim povrtnim vrstama.

proizvodnja povrća, ekstrakti morskih algi, humusne tvari, proteinski hidrolizati, mikrobni inokulanti

nije evidentirano

engleski

The importance of biostimulants in vegetable growing

nije evidentirano

vegetable production, seaweed extracts, humic substances, protein hydrolysates, microbial inoculants

nije evidentirano

Podaci o izdanju

23

25.09.2020.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)