Važnost biostimulatora u uzgoju povrća (CROSBI ID 436064)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Ivančić, Antonija
Benko, Božidar
hrvatski
Važnost biostimulatora u uzgoju povrća
Cijeli svijet se susreće sa problemom rastuće ljudske populacije i opskrbe iste sa dovoljnom količinom kvalitetne hrane uz istovremenu potrebu za smanjenjem negativnog utjecaja same proizvodnje na Zemljin okoliš. Znanstvenici smatraju da će se u idućim desetljećima taj problem samo povećavati i zato se provode intenzivna istraživanja o ekološki prihvatljivijim načinima uzgoja hrane. Jedno od mogućih rješenja je uvođenje biostimulatora kao tvari koje dokazano utječu na prinos, kvalitetu i otpornost biljaka bez štetnih utjecaja koje su dosadašnje metode nosile kao posljedicu intenzivnijeg uzgoja. Cilj rada je predstaviti glavne grupe biostimulatora, najnoviju zakonsku regulativu koja ih podupire, te istraživanja strane i domaće literature o njihovoj primjeni na najvažnijim povrtnim vrstama.
proizvodnja povrća, ekstrakti morskih algi, humusne tvari, proteinski hidrolizati, mikrobni inokulanti
nije evidentirano
engleski
The importance of biostimulants in vegetable growing
nije evidentirano
vegetable production, seaweed extracts, humic substances, protein hydrolysates, microbial inoculants
nije evidentirano
Podaci o izdanju
23
25.09.2020.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb