Istraživanje utjecajnih čimbenika na hrapavost površine hrastovih i bukovih uzoraka obrađenih obodnim glodanjem (CROSBI ID 695119)
Prilog sa skupa u zborniku | kratko priopćenje | domaća recenzija
Podaci o odgovornosti
Smajić, Selver ; Jovanović, Juraj
hrvatski
Istraživanje utjecajnih čimbenika na hrapavost površine hrastovih i bukovih uzoraka obrađenih obodnim glodanjem
U radu se prikazuju rezultati preliminarnih istraživanja hrapavosti površine, utjecaj vrste drva i broja oštrica na hrapavost uzoraka drva obrađenih obodnim glodanjem (blanjanjem) pri različitim parametrima procesa. Rezultati su pokazali da se vrijednost hrapavosti značajno ne mijenja kod promjene broja oštrica na glavi za blanjanje, a pri istim ostalim navedenim parametrima.
posmična brzina, hrapavost površine, blanjanje, obodno glodanje, oštrica
nije evidentirano
engleski
Study of the influence factors affecting surface roughness of oak and beech samples during machining with peripheral milling
nije evidentirano
feed speed, surface roughness, planing, peripherially milling, blade
nije evidentirano
Podaci o prilogu
74-75.
2020.
objavljeno
10.13140/RG.2.2.22050.66249
Podaci o matičnoj publikaciji
DAN DOKTORATA BIOTEHNICKOG PODRUCJA
Prof.dr.sc. Beljo Lučić, Ružica
Zagreb: Šumarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
978-953-292-069-7
Podaci o skupu
Dan doktorata biotehničkog područja 2020.
poster
16.10.2020-17.10.2020
Zagreb, Hrvatska