Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1082833

Jezično i izvanjezično u međudjelovanju


Jezično i izvanjezično u međudjelovanju / Nigoević, Magdalena ; Matešić, Mihaela (ur.). Split, Zagreb: Filozofski fakultet Sveučilišta u Splitu, Hrvatsko društvo za primijenjenu lingvistiku, 2020 (zbornik sažetaka)


CROSBI ID: 1082833 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Jezično i izvanjezično u međudjelovanju
(Linguistic and Extralinguistic in Interaction)

Urednik/ci
Nigoević, Magdalena ; Matešić, Mihaela

Vrsta, podvrsta i kategorija knjige
Uredničke knjige, zbornik sažetaka, ostalo

Izdavač
Filozofski fakultet Sveučilišta u Splitu, Hrvatsko društvo za primijenjenu lingvistiku

Grad
Split, Zagreb

Godina
2020

Stranica
106

ISBN
978-953-352-048-3

Ključne riječi
jezični fenomeni ; izvanjezična stvarnost ; međudjelovanje
(linguistic phenomena ; extralinguistic reality ; interaction)

Sažetak
O međusobnim utjecajima i ovisnostima jezičnoga fenomena i izvanjezične stvarnosti u lingvističkim se istraživanjima, izravno ili neizravno, progovara oduvijek. Bilo da je riječ o ciljanim razmatranjima prirode takvih međudjelovanja bilo pak da se taj odnos podrazumijeva i poima kao prirodan – onaj od kojega se polazi jer se nalazi u pretpostavljenom trenutku početka ljudske komunikacije – jezikoslovna misao zainteresirana je za njegov dinamizam i njegove pojavne oblike. Suodnosu jezičnoga fenomena i izvanjezične stvarnosti posvećena su izlaganja ovogodišnjeg znanstvenog skupa HDPL-a. Iako u online-obliku, ovogodišnji je skup okupio zavidan broj od 141 sudionika iz Republike Hrvatske i svijeta, održano je čak 85 izlaganja u 23 sekcije, a među plenarnim predavačima našli su se i kolege s renomiranih inozemnih sveučilišta (University of Arizona i Queen Margaret University, Edinburgh).

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Filologija

Napomena
Dvojezična knjiga na hrvatskom i engleskom jeziku.POVEZANOST RADA


Ustanove:
Filozofski fakultet, Rijeka,
Filozofski fakultet u Splitu

Profili:

Avatar Url Mihaela Matešić (urednik)

Avatar Url Magdalena Nigoević (urednik)

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

Pristup cjelovitom tekstu rada inet1.ffst.hr

Citiraj ovu publikaciju:

Jezično i izvanjezično u međudjelovanju / Nigoević, Magdalena ; Matešić, Mihaela (ur.). Split, Zagreb: Filozofski fakultet Sveučilišta u Splitu, Hrvatsko društvo za primijenjenu lingvistiku, 2020 (zbornik sažetaka)
Nigoević, M. & Matešić, M. (ur.) (2020) Jezično i izvanjezično u međudjelovanju. Split, Zagreb, Filozofski fakultet Sveučilišta u Splitu, Hrvatsko društvo za primijenjenu lingvistiku.
@book{book, year = {2020}, pages = {106}, keywords = {jezi\v{c}ni fenomeni, izvanjezi\v{c}na stvarnost, me\djudjelovanje}, isbn = {978-953-352-048-3}, title = {Jezi\v{c}no i izvanjezi\v{c}no u me\djudjelovanju}, keyword = {jezi\v{c}ni fenomeni, izvanjezi\v{c}na stvarnost, me\djudjelovanje}, publisher = {Filozofski fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta u Splitu, Hrvatsko dru\v{s}tvo za primijenjenu lingvistiku}, publisherplace = {Split, Zagreb} }
@book{book, year = {2020}, pages = {106}, keywords = {linguistic phenomena, extralinguistic reality, interaction}, isbn = {978-953-352-048-3}, title = {Linguistic and Extralinguistic in Interaction}, keyword = {linguistic phenomena, extralinguistic reality, interaction}, publisher = {Filozofski fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta u Splitu, Hrvatsko dru\v{s}tvo za primijenjenu lingvistiku}, publisherplace = {Split, Zagreb} }
Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font