Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Proizvodnja i kemijski sastav kozjeg mlijeka u Hrvatskoj (CROSBI ID 435102)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Jelak, Bruno Proizvodnja i kemijski sastav kozjeg mlijeka u Hrvatskoj / Mioč, Boro (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2020

Podaci o odgovornosti

Jelak, Bruno

Mioč, Boro

hrvatski

Proizvodnja i kemijski sastav kozjeg mlijeka u Hrvatskoj

Koze su jedne od najvažnijih životinja za dobivanje mlijeka, sira, vlakana, kože, itd. Karakterizira ih radoznalost, inteligencija, pokretnost, spretnost, snalažljivost te su vrlo dobri sakupljači hrane. U radu su navedene najznačajnije pasmine koza, od hrvatskih autohtonih do svjetskih najpoznatijih pasmina koza te njihov kemijski sastav i proizvodne sposobnosti. Kozje mlijeko razlikuje se uvelike od kravljeg mlijeka. Razlike su vidljive u kemijskom sastavu koje se mogu vidjeti u radu. Osim što se razlikuju po svom kemijskom sastavu, kozje mlijeko ima veću terapijsku važnost od kravljem. Od 100% osoba koje su alergične na kravlje mlijeko, 40% tolerira kozje mlijeko. Osim što se kozje mlijeko koristi u prehrambenoj industriji, možemo ga pronaći i kao sastojak u kozmetičkoj industriji.

kozje mlijeko, kemijski sastav, proizvodnja kozjeg mlijeka

nije evidentirano

engleski

Production and chemical composition of goat milk in Croatia

nije evidentirano

goat milk, chemical composition, goat milk production

nije evidentirano

Podaci o izdanju

23

18.09.2020.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)