Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Zaštita od požara u tekstilnoj industriji (CROSBI ID 741678)

Druge vrste radova | ostalo

• Obrazovni materijal (nedefinirano )

Vučinić, Jovan ; Kovačević, Stana Zaštita od požara u tekstilnoj industriji / Vuljanić, Nikola (ur.). Karlovac, 1999. 110..

Podaci o odgovornosti

Vučinić, Jovan ; Kovačević, Stana

Vuljanić, Nikola

hrvatski

Zaštita od požara u tekstilnoj industriji

Zaštita od požara u tekstilnoj ondustriji predstavlja izuzetano važan zadatak svakog uposlenog u tekstilnoj industriji. Zbog nedostatka literature i nedostatne opremljenosti tekstilnih poduzeća sa sredstvima za protupožarstvo, nije se moglo dovoljno kvalitetno osposobiti studente, upozoriti ih na izvore požara, njihovo pravovremeno i učinkovito otklanjanje i posljedice koje nastaju, pa stog razloga se prešlo na stvaranje ove knjige. Tekstilne sirovine, bilo da se radi o prirodnim ili kemijskim vlaknima kod prerade proizvode relativno visoki intezitet prašine koja se skuplja po strojevima, na el-motorima, instalacijama, svjetiljkama pa kod izbijanja iskre ili kod neadekvatnih klimatskih uvjeta dolazi vrlo lako i brzo do požara velikog inteziteta. Osim opasnosti prašine postoji opasnost od visokih temperatura koje razvijaju razni tekstilni strojevi sa sušionicima kao npr. škrobljenje, smuđenje, apretiranje i dr. Opasnost kod obrade tekstilnog materijala s kemikalija također su izvori velikih požara, eksplozija i povreda na radu, a nastaju često zbog nepažnje poslužioca.

zaštitna odjeća; zaštita od vatre; vatra; temperatura taljenja; termička obrada; test gorenja

nije evidentirano

engleski

Fire Protection in Textile Industry

nije evidentirano

Protective clothes; fire proof; melting point; heat treatment; burning test

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Karlovac:

110

1999.

nije evidentirano

objavljeno

953-97966-0-1

Povezanost rada

Tekstilna tehnologija