Antimikrobna ambalaža za pakiranje voća (CROSBI ID 434940)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Lamešić, Sandra
Jakobek Barron, Lidija
hrvatski
Antimikrobna ambalaža za pakiranje voća
U današnje vrijeme potrošači zahtijevaju namirnice visoke kvalitete koje su zadržale senzorska svojstva i koje su zdravstveno sigurne. U osiguravanju kvalitete namirnica, vrlo važnu ulogu ima ambalaža. Stoga se pronalaze novi ambalažni materijali i načini pakiranja kako bi se udovoljili sve rigorozniji zahtjevi kupaca. Jedan od novih načina pakiranja je pakiranje u aktivnu ambalažu u što spada antimikrobna ambalaža kao jedan od oblika aktivne ambalaže. Antimikrobna ambalaža za cilj ima inhibiciju rasta mikroorganizama te održavanje kvalitete i zdravstvene ispravnosti proizvoda. Za antimikrobnu ambalažu se koriste razne aktivne tvari koje djeluju kao inhibitori. Cilj ovog rada je opisati antimikrobnu ambalažu, objasniti upotrebu antimikrobne ambalaže za pakiranje voća te prikazati najnovije smjernice za razvoj antimikrobne ambalaže za pakiranje voća.
aktivna ambalaža ; antimikrobna ambalaža ; voće ; hrana
nije evidentirano
engleski
Antimicrobial Packaging for Fruit
nije evidentirano
active packaging ; antimicrobial packaging ; fruits ; food
nije evidentirano
Podaci o izdanju
10
21.09.2020.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Osijek